Snåsamannen slår til igjen!

"Såret og skuffet"

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2012 kl 12:25

Etter at Ronnie Johanson skrev den første kritiske boka om Joralf Gjerstad aka Snåsamannen har reaksjonene strømma på. Joralf Gjerstad sjøl har rykket ut i avisspaltene for å svare på kritikken, uten å egentlig svare på kritikken. La oss ta en titt på hva han sier?

I Namdalsavisa, med overskriften "Snåsamannen tar igjen mot kritisk forfatter" er han "såret og skuffet". Han ymter også frampå at boka burde være forbudt, så han er visst ikke så veldig åpen for ytringsfrihet heller.
"Jeg skjønner ikke at noen har lov til å vise meg fram på denne måten, sier Gjerstad til NA."
Arvid Erlandsen, venn av Gjerstad karakteriserer boka som umoralsk.
Men ingen av påstandene i boka blir motargumentert.

http://www.namdalsavisa.no/Nyhet/article5964342.ece

I adresseavisen reagerer Gjerstad kraftig. I artikkelen "Såret over ny bok". Gjerstad anklager Johanson for løgn, og "tilbakeviser" påstandene i boka, påstander som er godt dokumenterte, uten at Gjerstad prøver å vise til hvorfor kildene er feil.
Derimot går han rett i strupen på Johanson, og kaller ham "en rotløs og ulykkelig mann som leter etter noe han aldri vil finne" og "Forfatteren er bare opptatt av det mørke".
Men ingen av påstandene i boka blir motargumentert.

http://www.adressa.no/kultur/article1787098.ece

Også Se & Hør gir Snåsamannen plass til å gi Johansons bok gratis reklame. Her er han ikke lenger såret, nå er han fryktelig såret. Her innrømmer faktisk Gjerstad at han mottar gaver, så lenge de ikke er pengegaver (på tide å tipse skatteetaten?). Han er også opprørt over kritikken, og hadde problemer med å sove. På tross av at Johanson har fokusert på Gjerstads påståtte overnaturlige evner og ikke på hans kristne syn, mener Gjerstad at dette handler om "kristendommen og det guddommelige". Og selvfølgelig er boka en løgn fra ende til annen.
Men ingen av påstandene i boka blir motargumentert.

http://www.seher.no/891553/joralf-gjerstad-er-fryktelig-saaret

Dagbladet slo opp med store typer at Gjerstad "Mistet nattesøvnen etter massiv kritikk". Her mener Gjerstad at både hans kristne tro og person blir angrepet. Her får vi også vite at han har helbredet i 70 år (fortsatt udokumentert), at han er såret, at han har problemer med å sove. Ifølge han er det ikke påståtte overnaturlige evner Johanson ønsker å ta, men kristendommen. Igjen er Gjerstad nødt til å innrømme å ha mottatt gaver, denne gangen også verdifulle.
Her gjentar han påstanden om at "Alt han skriver er løgn" og at han fantaserer. Han sår også tvil om det er lov å skrive slike bøker som Johanson har skrevet. DB poengterer også at "Selv med klarsyn så ikke Gjerstad at ei bok, hvor han blir beskyldt for tilløp til bløff, skulle komme på markedet.". Litt av et klarsyn!
Heller ikke her motargumenterer han noen av påstandene i boka.

http://www.dagbladet.no/2012/03/10/nyheter/klarsynt_krangel/snasamannen/bok/kritikk/20625654/

Trønder-avisa har valgt en helt annen vinkling, med overskriften "Kritisk til «Profeten fra Snåsa»" spør de Johanson selv hva han mener, og vi får en artikkel der Johanson selv får presentere boka si. Johanson forteller her også om at det er vanlig at Gjerstad får penger av de som er på besøk.

http://www.t-a.no/kultur/article200115.ece

I Vårt Land angripes Gjerstad av "helbreder" Svein-Magne Pedersen som mener at Gjerstad fremstiller Pedersen og andre "helbredere" som skurker fordi Gjerstad påstår at han ikke tar betalt, og påpeker at også Gjerstad tar imot pengegaver. Gjerstad benytter anledningen til å benekte at han tar betalt.

http://www.vl.no/samfunn/-han-gjor-meg-til-en-skurk/

Relevante saker:
En av to nordmenn tror Snåsamannen kan helbrede syke
http://www.dagbladet.no/2012/03/10/nyheter/innenriks/snasamannen/20622709/

Snåsamannen: – Jeg er blitt millionær
http://www.tv2.no/underholdning/gkn/snaasamannen-jeg-er-blitt-millionaer-3525632.html

Snåsamannen blir millionær
http://www.aftenposten.no/kultur/article3819416.ece#.T1z_8_VcqrU

James Randi utfordrer snåsamannen
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7555818

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...