Sånn i forbindelse med 8. mars...

Et lite utfall mot kvinnefiendtlig religion (finnes det annet??)

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2010 kl 10:12

Kvinnedagen og religion

I en avis kunne man forleden lese om en kvinnelig prest som startet en tradisjon med kvinnedag-gudstjeneste et sted på sørlandet. Det er neppe det eneste stedet det arrangeres noe kirkelig denne dagen.

I Bibelen kan man blant mye annet vanvittig lese følgende: Det kreves dødsstraff bl.a.for brud som ikke kan bevise sin jomfrudom og for voldtektsofre som ikke får ropt om hjelp. Krigsfanger skal drepes, bortsett fra unge jomfruer, som skal deles ut som krigsbytte. (4. Mos kap 31).
Gud ikke bare tillater, men direkte oppfordrer til, folkemord, voldtekter, drap på spebarn og gravide kvinner. (4.Mos.31:7ff. Deler av teksten er fjernet i den nyeste oversettelsen.)

Paulus uttalte for eksempel at 1. Kor: "Mannen er kvinnens hode", 9. Kor: "Mannen ble heller ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens." [...]"det er en skam for en kvinne å tale i menigheten." Ef: [...] "skal kvinnene underordne seg sine menn i alt." Osvosv.

Luther var en kvinnehater som blant annet ville henrette kvinner som nektet ektemannen sex (jfr dagens situasjon i Afghanistan)

Historien har gitt oss heksebrenninger, stort sett av kvinner (og barn). Kirka har tradisjonelt vært ekstremt negativ til all utvikling og framskritt, fordi det kommer i konflikt med Bibelen som Guds evige ord, derfor er det kirka som mest av alle har prøvd å hindre kvinnefrigjøring. I dag prøver kirka og dens folk desperat og fortvilet å tolke boka på en sånn måte at den kan tilpasses det moderne samfunn.

Å stå som kvinnelig prest på prekestolen og preke Guds ord som noe positivt til kvinner, er det ultimate svik mot eget kjønn. (Det samme gjelder sjølsagt for muslimer: Å stå som kvinne og forsvare Koranens budskap overfor kvinner, er like svikefullt.)

Gratulerer med dagen.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...