Tegn Allah om du tør

Eieren av en tunisisk tv-stasjon er idømt 2400 dinarer (i underkant av 9 000 kroner) for å ha vist den fransk/amerikanske animasjonsfilmen "Persepolis", som i en scene avbilder Allah.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2012 kl 17:49

Tv-stasjonens eier, Nabib Karoui, ble angrepet i sitt hjem av islamister med molotovcocktails, og krevd henrettet av ultrakonservative salafister.

Hvor ligger problemet med å tegne en en guddom eller en profet? Ville disse blitt fornærmet (om de i det hele tatt hadde eksistert)? Dette ser vi altfor mange ganger. En stor sak vi alle husker er saken om den berømmelige Mohammedkarikaturen tegnet av den danske tegneren Kurt Westergaard. Det er det samme vi også nå har sett i saken om den saudi-arabiske poeten og skribenten Hamza Kashgari, hvis eneste synd var å skrive et dikt på twitter hvori han sa han ville håndhilse på Mohammed som sin like. 
Man kan jo undre seg ihjel på hva som er så vanvittig farlig med å tegne et menneske eller en guddom som av de troende sies faktisk å eksistere.

Les om saken på Fri Tanke

Siste nytt i Islam Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.