Marokkos religiøse løkke strammes. Del 2, Imad Iddine Habib

Imad Iddine Habib. Marokkansk ateist og medlem av Hedningsamfunnet. Opplever for tiden enorme problemer, og risikerer dødsstraff. På flukt.

Imad Iddine Habib: «There is no God but… Mickey Mouse! «

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2013 kl 23:57

“I am Imad Iddine Habib, A 22 year old Atheist Moroccan, I was born in a strict religious family, as we are from the progenies of the prophet of Islam Muhammed, I denied Islam since I was 14 years old, I survived threats, harassments by both people and police, I was kicked out of the parental home many times, arrested many times but released after.

Last summer I created a Mouvement for the right to not fast in Morocco, called "MASAYMINCH" as it is illegal to eat publicly in ramadan, few weeks ago I created with the help of the Council of ex-Muslims of Britain, The Norwegian Heathen Society, and Atheist Alliance International the Council of Ex-Muslims of Morocco, and since then the harassments became intense, my father was interviewed by secret agents about my activities, I received many death threats, and The Supreme Council of Ulemas of Morocco, the religious constitutional instance leaded by the King and counting among its members the Minister of Islamic Affairs, issued a Fatwa calling for the death penalty for Apostates, as I am the only outspoken atheist living in Morocco, my life is at high risk.”

Denne artikkelen starter med en email fra en modig ung marokkansk ateist. Her til lands er det ikke videre modig å si man er ateist. Man får kanskje en og annen sleng-kommentar tilbake, men det er stort sett det. Så hva gjør denne karen modig? Jo, han er uttalt, aktiv ateist i et land hvor det høyeste religiøse organ, The Supreme Counsil of Ulamas, har fremlagt forslag om en fatwa om dødsstraff for å forlate islam. Marokko regnes som et relativt moderat islamsk land. Men ateister der risikerer fengselsstraff om de ytrer sin ateisme, og de risikerer å bli drept av sivile muslimer.
Det er desverre en kjennsgjerning at det medfører livsfare å være åpen uttalt ateist i mange islamske land.

Imad Iddine Habib har allerede satt seg i livsfare ved blant annet å spise offentlig under ramadan. Og til og med har han gjort det til en egen bevegelse. Men kanskje det viktigste han har gjort er å starte Council of Ex-Muslims of Morocco med hjelp av den engelske Council of ex-Muslims of Britain. Disse handlingene har ikke bare satt han i fare som vi ser, men som vi ser i brevet også hans familie. Dette har vi sett før. Egypteren Tony Saint Marc arrestert og satt i fengsel av politiet i De Forente Emirater for å ha publisert islam-kritiske innlegg på facebook. Egyptiske Aliaa Magda Elmahdy måtte flykte fra sitt hjemland fordi hun risikere livet sitt for sine nakenprotester mot islam, den marokkanske bloggeren og menneskerettighetsforkjemperen Kacem El Ghazzali måtte også flykte og bor nå i Sveits.

Etter Imad skrev denne mailen til meg, har marokkansk politi på nytt oppsøkt familien og forhørt dem for å finne ham. Nå har Imad sett seg tvunget til å gå under jorden i frykt for å bli arrestert. Han er som mange andre etterhvert tvunget til å måtte forlate sitt hjemland fordi islamske myndigheter gang på gang ikke aksepterer kritikk av sin religion. Selv Marokko som påstår de har religionsfrihet, ja det står sågar i lovverket deres, aksepterer ikke kritikk rettet mot islam. Apostater blir som regel fenglsel i opp mot seks år, mens kristne ofte blir sendt ut av landet.

Imad er i en veldig trengt og farlig situasjon, og trenger sårt hjelp til å komme seg ut av Marokko. Men hvor? Hvem er villig å hjelpe en som «kun står opp for religions og ytringsfriheten»? Seriøst, forslag mottas med stor takk. Om du har en ide, skriv det i kommentarfeltet.

http://freearabs.com/index.php/society/81-stories/565-jb-span-maroc-jb-span-wanted-for-atheism

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...