Den katolske kirke rir igjen

Foto: Cliparts.co

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal ha betalt lobbyister for å jobbe mot lovgivning som gjør at ofre for overgrep vil få det vanskeligere når de står frem og vil kreve erstatning.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2016 kl 22:57

”New York State Catholic Conference” er en organisasjon som representerer biskopene i staten New York, og den jobber med prosesser innenfor lov og rett. På websiden deres står det at de skal bidra til å forme lover som er baserte på sosial rettferdighet, respekt for liv og felles goder.

Dette er da den samme forsamlingen som i de siste år har betalt 2,1 millioner dollar til noen av de beste lobbyistene i staten for å hjelpe til med å få blokkert en lov som ville gjøre det enklere for sexovergriperes ofre å oppnå rettferdighet. I følge dagens lovgivning er aldersgrensen for å saksøke overgripere 23 år i New York. Dette er en av de mest restriktive begrensningene som finnes i USA i dag. Det jobbes akkurat nå for å få opphevet aldersgensen på 23 år, i og med at mange mennesker langt ut i voksen alder kan få reaksjoner etter at overgrep har skjedd.

Det at den katolske kirke aktivt har motarbeidet en ny lovgivning på området, viser at de er fullstendig klar over at overgrep ofte skjer innenfor kirken. Mange har spekulert i at dette skyldes at katolske prester skal leve i sølibat. Liberale krefter innenfor kirken mener at forbudet mot ekteskap bør oppheves, slik at kirkens prester kommer nærmere menighetene sine når de kan delta i et aktivt og meningsfylt familieliv, sammen med kone og eventuelle barn. Siden den katolske kirke også sliter med å få rekruttert prester til kirken (delvis på grunn av regelen om sølibat), mener disse liberale kreftene innenfor kirken at opphevelsen av sølibatet vil kunne hjelpe kirken med å få fornyet oppslutning.

Hedningesamfunnet synes at det er på høy tid at folk bli bevisste på hva krefter innenfor kirkesamfunnene driver med. At den katolske kirke ikke bare legger til rette for overgrep ved å nekte prester seksuell omgang med voksne menn og kvinner, slik at barn blir ofre for seksuelle lyster, men at de også sørger for å prøve å dysse det hele ned er ikke bare forkastelig, men høyst umoralsk. Denne umoralen voktes godt av kirken, i og med at alle overgrep først skal meldes til overordnede og deretter til Vatikanet. Nå finnes det altså menigheter i USA som aktivt jobber mot at ofre for katolske prester (og andre overgripere) ikke skal kunne anmelde og få rettferdighet hvis de ikke tør eller kan gå til sak innen de fyller 23 år.

Moralens voktere; her anført av den katolske kirken, burde gå i skammekroken! Her er det ikke mye respekt å spore. Verken for sosial rettferdighet, respekt for liv eller felles goder.

Her kan du lese mer om saken:

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge Vis flere

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...