Julekrig!!

Naughty? Eller nice?

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Blant mange andre reklameplakater i New York, Los Angeles, Washington og fem andre storbyer nå i førjulstiden, finnes noen med påskriften «No God?... No problem!» (Ingen Gud?... Ikke noe problem) og undertittelen «Be good for goodness' sake» (strofe fra sangen «Santa Claus is coming to town»).

Bak kampanjen står American Humanist Association (AHA). Stuntet føyer seg inn i rekken av slag i den årlige «julekrigen» i USA. Debatten om hva man skal kalle høytiden og hvor sterkt det kristne innholdet skal betones i det offentlige rom, begynner å bli en adventstradisjon.

Organisasjonen Liberty Counsel, som jobber for «religiøs frihet, menneskelivets hellighet og den tradisjonelle familien», har nå lansert sin motkampanje. Målet er å straffe dem som «sensurerer» bort julas kristne innhold.

Det gjør de ved hjelp av en «naughty/nice»-liste over butikkjeder. De «snille» butikkene bruker de religiøse høytidstermene, mens ønsker om «happy holiday» og andre nøytrale ordvalg belønnes med en plass på «slem»-lista.

Her er hele saken.

USianerne slutter aldri å forbause oss...

Nøkkelord

Siste nytt i Politikk Vis flere

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Mener KRLE bereder grunnen for svindlere

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Nei takk, Erna!

Kjære Erna, jeg liker deg egentlig veldig godt. Men nå har du bomma.

Kaktus, denne gang fysisk

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...