Israel takker paven for uttalelse om jødene

Israel takker pave Benedikt XVI for å ha slått fast at det jødiske folk ikke har skyld i korsfestelsen av Jesus Kristus.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

I ei bok som utkommer senere denne måneden, skriver pave Benedikt at det ikke er «det jødiske folk som helhet» som er skyld i korsfestelsen av Jesus Kristus, men «aristokratiet i tempelet» og «folkemengden» som i sin tid krevde Barabbas frigitt og Jesus drept.

Boka er annet bind i pavens biografi om Kristus, og utdrag fra boka er allerede blitt publisert av Vatikanets avis L'Osservatore Romano.

Paven får nå ros fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

– Jeg berømmer deg for i din nye bok sterkt å ha avvist de falske anklagene som i mange århundrer har vært et grunnlag for hat mot det jødiske folk, sier han i en pressemelding.

Her er saken.

Altså... Vi skal prøve å forklare noe (så forstokka som denne logikken er, så er det kanskje ikke så rart at den er vanskelig å forstå):

Ifølge Bibelen får de som tror på Yeshua (heretter kalt "de kristne") frelse og nåde og redning og sikkert enda mer, FORDI Yeshua døde, eller rettere sagt ble drept. Dersom han ikke hadde blitt drept, hadde ikke de kristne fått redning fra evig pine. Det var visstnok den eneste løsninga Gud klarte å finne på for å "frelse menneskene" (å ta livet av en som var helt uskyldig i saken. Ikke så rart logikken er litt vanskelig å tak i.)
Så, kjære kristne: At jødene - enten folket eller sjefene - tok livet av Jesus, var både initiert og iscenesatt av Gud, det var planlagt slik FORDI du skulle reddes. Du skal faktisk TAKKE jødene for å ha tatt livet av Yeshua, ikke hate dem; DE REDDET DEG!! Er det så vanskelig å begripe?
Og så klarer en del lettere forvirra statsledere å hevde at "religion er løsninga, ikke problemet"?!?!

Siste nytt i Politikk Vis flere

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Mener KRLE bereder grunnen for svindlere

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Nei takk, Erna!

Kjære Erna, jeg liker deg egentlig veldig godt. Men nå har du bomma.

Kaktus, denne gang fysisk

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...