Nei til dåp

Harald Fagerhus

Harald Fagerhus har et innlegg i Klassekampen 21.12.09.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2009 kl 00:32

Vi bringer det her:

Nei til dåp

Anette Trettebergstuen vil ikke stå å se på at prester i statskirken nekter å døpe barn av homofile foreldre (KK 10/12).
Ikke skjønner jeg hvorfor homofile/lesbiske på død og liv vil være medlem av denne kirken, hvor mange tydeligvis ikke ønsker dem velkomne.
Trettebergstuen hevder at «her diskrimineres et uskyldig barn på grunnlag av noe foreldrene er. Barnet har ikke valgt sine foreldre.» Nei, men nå har vel ikke barnet valgt å bli døpt, og dermed bli medlem av statskirken, heller?

Over 3/4-deler av alle spedbarn utsettes for religiøse overgrep i Norge; i hovedsak gjennom den kristne barnedåpen. Å melde et barn inn i et trossamfunn, er en krenkelse av barnets integritet. Det strider mot FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, hvor det i artikkel 20 står at «Ingen må tvinges til å tilhøre en organisasjon». Det er også manglende respekt for barnets «rett til tankefrihet, samvittighetsfrihet og religionsfrihet», som er nedfelt i FNs Barnekonvensjons art. 14, siden indoktrinering av små barn må ansees som et religiøst overgrep. Barn må forskånes fra religion! Frihet fra religion er en rettighet for barn!

I Norge regnes man som livssynsmessig voksen når man er fylt 15 år. Ingen bør være medlem av tros- eller livssynssamfunn før det. Da kan man selv melde seg inn uten foreldrenes samtykke eller deltakelse. Det er på tide at kirken lar barna være i fred, det være seg i barnehage eller skole.
Barnedåpen må ut av statskirken. Staskirkeordningen må oppheves fullstendig.

Harald Fagerhus

Siste nytt i Barn/unge Vis flere

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.