Mer om Porsgrunn

Vardens dekning av saken om Noas Ark

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2016 kl 23:07

Avisa Varden grep kjapt tak i saken om Noas ark, og intervjuet vårt styremedlem Paul Omar Lervåg.
Les saken her.

Her er vårt svar:

Hedningsamfunnet støtter sitt styremedlem Paul Omar Lervåg, og mener at Porsgrunns ordfører har oppført seg svært uforsvarlig i embetet. Robin Martin Kåss avfeier denne saken som smålig og unødvendig, men ignorerer fullstendig folkene bak. Ny-jord kreasjonister som påstår at jorden er kun 6000 år gammel. Dette er den samme type fundamentalister som har drevet propagandaarbeid i Uganda, og skapt en lov som gjør det forbudt å være homofil i landet. Han oppfordrer å gi penger til slike individer, i sin rolle som ordfører. Dette er den type individ Kåss mener at vårt styremedlem bør respektere. Lervåg er homofil selv, og forteller oss at han er dypt sjokkert over hvor lett Kåss avfeier dette som en bagatell.

Hedningsamfunnet, som har fått stor innsikt i saken, og fulgt denne diskusjonen, syns at Telemarks lokalavis vinkler saken litt underlig. Den trekker blant annet fram de mest krasse kommentarene. Den saklige kritikken fikk ikke komme fram, og hele saken virker som mikrofon-journalistikk. Varden gjør en svært slett jobb med å stille Kåss kritiske spørsmål.

Unge Lervåg fortalte oss at journalisten han pratet med påsto at Norge var et kristent land, noe Lervåg avfeide med å svare; "Nyere statistikk viser at ateister er i flertall i Norge, samt at kirke og stat ble erklært skilt 21. Mai 2012. Så journalistens påstand er ganske grunn." Vi kan med godt grunnlag påstå at journalisten var lite nøytral, og vinklet saken etter sin personlige oppfatning.

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...