Shiva: Drept av fallende alter

Saken: Østerrikske Günther Link døde mens han ba til sin gud. Han fikk et steinalter i kirken over seg under bønnen.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Jeg liker ikke å, og skal ikke, fryde meg over andres død eller uhell. Det er forferdelig trist at et menneske skal dø i en ulykke. Men jeg må likevel kommentere det ironiske i denne saken som Vårt Land skriver om. Günther Link hadde vært i en heis som satt fast og gikk til kirken for å takke sin gud for at han ble reddet. (Om han takket rednigsmannskapene som faktisk utførte jobben står det ingenting om i avisartikkelen.)

Responsen han fikk for å takke guden var derimot ikke så hyggelig. Inne i kirken omfavnet han en steinsøyle som holdt oppe alteret. Dette skal sannsynligvis ha ført til at hele greia løsnet, noe som gjorde at den uheldige østerrikeren fikk over 400 kg stein over seg.

For de av oss som ikke tror på guder så er denne episoden egentlig ikke så spesiell ettersom slike uhell skjer hele tiden, uavhengig om de uheldige personene er religiøse eller ikke. Dette har jeg blant annet skrevet om i dette innlegget. For meg er denne saken med alteret som falt over en mann et perfekt eksempel på at det ikke er noen guder som våker over oss.

Hadde jeg derimot vært kristen hadde jeg muligens begynt å lure; "Vil min gud straffe kristne? Eller er det bare katolikker dette gjelder? Hadde vedkommende gjort en grufull handling og fortjente å dø uansett hvilken tro han hadde? Trodde Link og tror jeg på feil gud, noe som kan føre til at vi blir straffet?"

Hvis derimot den troende tenker at dette bare var et uhell og at det ikke har noen betydning eller at guden ikke var involvert, så lurer jeg på én ting; hvorfor takker du din gud hvis det går bra mens du ikke skylder på samme entitet hvis det går dårlig? Heldigvis trenger jeg ikke å tenke så mye på dette da jeg mener det er tilfeldig likevel.

Uhell skjer. Ingen gud tukler med de fysiske lovene. Det kan være jeg tar feil, men til vi har bevis i favør av en slik "skapning" føler jeg meg ganske trygg på mitt ståsted.

Man skulle i hvert fall tro at det siste stedet et kristent menneske døde i en ulykke var under en bønn i sin guds hus, hvis guden eksisterte. Men kanskje er det hele en del av den kristne guds plan?

Shivas blogg finner du her.
Gjengitt med tillatelse.

Nøkkelord

Siste nytt i Meninger Vis flere

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Man er imponert...

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

Nei takk, Erna!

Kjære Erna, jeg liker deg egentlig veldig godt. Men nå har du bomma.

Godbiter fra Visjon Norge

Godbiter fra Visjon Norge

Så lenge det finnes slike mennesker, er det behov for Hedningsamfunnet