Forholdet mellom Bibelens GT og NT

Kristne liker ikke det "gamle testamentet"

Noe av det første man oppdager når man havner i ”debatt” med kristne, spesielt av den ”karismatiske” typen er deres mildest talt elendige kjennskap til Bibelen generelt og det såkalte ”gamle testamentet” spesielt.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2011 kl 13:17

Noe av det første man oppdager når man havner i ”debatt” med kristne, spesielt av den ”karismatiske” typen er deres mildest talt elendige kjennskap til Bibelen generelt og det såkalte ”gamle testamentet” spesielt. Får disse kristne seg forelagt sitat fra GT så reagerer de enten med taushet, håpløse bortforklaringer eller at det som står i GT ”ikke gjelder”. Det gjelder tekster som dette:

«Hvis dere enda ikke hører på meg, vil jeg tukte dere sju ganger så hardt for deres synder. 19 Jeg bryter deres stolte makt. Himmelen over dere gjør jeg tett som jern og jorden under dere hard som bronse. 20 Til ingen nytte skal dere slite dere ut; for landet gir ikke grøde, og trærne på marken bærer ikke frukt. 21 Hvis dere enda setter dere opp mot meg og ikke vil høre på meg, da slår jeg dere sju ganger så hardt for deres synder. 22 Jeg sender villdyr mot dere. De skal røve barna deres, drepe feet og gjøre dere få i tallet, så veiene i landet blir øde.» 3 Mos. 26:18-22

«Den som blir funnet, skal gjennombores, og den som blir grepet, skal falle for sverd. 16 Deres småbarn skal knuses mens de ser på, deres hus skal plyndres og kvinnene voldtas. 17 Se, jeg egger mederne mot dem, de som ikke bryr seg om sølv og ikke har lyst på gull. 18 Med bue feller de unge menn, de skåner ikke fosteret i mors liv og har ikke medynk med barna.» Jesaja 13: 15-18

Underlig nok er det nettopp de samme personene som ofte bombastisk erklært at Bibelen er Guds ufeilbarlige og sanne ord, som etterpå avfeier GT som ”ugyldig” og at det er bare NT som gjelder. Som vanlig finnes det intet konsept om konsekvens eller spor av refleksjoner. Det helt åpenbare logiske sammenbrudd med det og først erklære Bibelen som ”Guds sanne og ufeilbarlige Ord” for så og snu seg rundt og avfeie GT som ”ugyldig” er tydeligvis helt ufattelig for mange kristne.

Denne selvmotsigende og hyklerske holdningen blir ofte enda mer tydelig når de samme ofte selv bruker tekster fra GT når det passer dem. De 10 bud, historien om Noa, skapelsesberetningen, og mye annet befinner seg jo i GT men disse er det visst helt i orden for kristne og henvise til. Så det synes som om det som ikke ”gjelder” lenger stort sett er alle beretningene i GT om gudens grusomme myrderier, folkemord, slaveri, voldtekter og nedslakting av kvinner og barn. Så de er svært selektive. Naturligvis er det lett og skjønne at det er traumatisk for kristne og lese om alt dette for selv de skjønner jo at det blir forferdelig vanskelig for dem og argumenter med at guden deres er så utrolig ”kjærlig” og at han ”elsker” oss alle, når alle med vettet i behold ser at det ikke ligger mye kjærlighet i slik oppførsel. Noen av dem er så umoralske og i en slik grad uten medfølelse og anstendighet at de hevder at folkemord og drap på kvinner og barn faktisk er en ”kjærlig” handling og viser dermed sine komplette mangel på moral og begrep om hva ordet betyr. De begriper helt åpenbart ikke at de med en slik holdning ikke lenger har den minste troverdighet som moralske mennesker eller at de på denne måten også avslører sin religion og tros sanne natur i all sin perverse gru. Men de befinner seg så utrolig langt utenfor all virkelighet at de hevder likevel at de er representanter for en religion som er ”god” og positiv.

Naturligvis er det mange flere problemer for dem som så kategorisk avviser tekster fra GT, idet NT inneholder minst 295 separate referanser til GT fordelt på ca. 352 vers. Nå er jo virkelighetsflukt og ønsketenking faktisk helt nødvendige elementer i all religion der de troende bruker store deler av sin tilværelse i en evig kamp mot fakta og virkelighet og mange av dem har derfor ikke de helt store problemer med og innbille seg at GT og NT ikke har så mye å gjøre med hverandre men da må de altså bruke den samme virkelighetsflukt mekanismen når det gjelder Bibelen også. For GT guden er den samme guden du finner i begge ”testamentene”. Dessuten er det liten tvil om at Jesus godtok det som står skrevet i GT uten reservasjoner, så her viser de kristne igjen sin komplette mangel på konsekvens for de roper jo ofte og høyt om at de ”tror” på Jesus, men dette omfatter tydeligvis ikke at de tror det han trodde eller bryr seg om det han ifølge bibelen angivelig skal ha sagt.

Ved nærmere ettersyn og ettertanke er guden i GT ikke særlig forandret for ved hjelp av sin ”sønn” har han gjort det enda verre for menneskene. I GT var betingelsen for og bli sett på med blide øyene av guden, at man holdt seg nøye til ”loven”. I NT har dette blitt forandret, hovedsakelig av Paulus, ikke Jesus, til det som bare kan betegnes som at guden egentlig bare er interessert i din evne til blind tro. Alt avhenger av hvor godtroende du er. Hvordan du er som menneske eller hva du gjør spiller liten rolle. Du kan godt være massemorder bare du er godtroende og tror blindt. Om du har levd hele ditt liv og all din gjerning har vært og hjelpe andre mennesker og gjøre alt godt mot dem men du mangler evnen til blind tro, så skal du tortureres for evig i helvete. For rasjonelle mennesker er en slik lære naturligvis ikke særlig bedre eller mer attraktiv en man finner i GT. Guden i NT er heller ikke mindre grusom og hensynsløs enn i GT, heller tvert om. I GT så slapp menneskene unna denne grusomme guden når de døde. I NT så ble det slutt på det. Da hjelper det ikke og dø engang for guden skal fortsette og plage deg . For rasjonelle mennesker er det vanskelig og forestille seg noe mer grusomt, ondt og barbarisk enn kristendommen, og noen mer uredelige, umoralske og uærlige mennesker enn mange kristne, selv om de to andre beslektede religionene fra Midtøsten ikke ligger langt etter.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

TV-pastoren så rødt

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Ny bok "Kristendommen mot undergangen"

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...