Barn har også religionsfrihet

Publisert: - Oppdatert: 06.10.2013 kl 19:39

Det har gått noen runder med omskjæring igjen i media. Her er en, som er interessant, fordi den kommer fra en jurist.

Exit Benedict

Publisert:

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.

En kamp om verdier

En kamp om verdier

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2013 kl 15:42

Det pågår en kulturkamp i Norge. Vi må ikke rydde bort alt som minner oss på den mer enn tusen år gamle kristne kulturarven vår, skriver Frp-leder Siv Jensen.

Teologisk oppgjør av Einar Gelius

Teologisk oppgjør av Einar Gelius

Publisert: - Oppdatert: 23.02.2013 kl 19:59

Vi må våge å bekjempe de destruktive meningene og holdningene som mennesker også i vårt samfunn praktiserer i religionenes navn, skriver prest Einar Gelius.

Islam og ytringsfrihet

Publisert:

Alle har krav på respekt for retten til å tro, men ingen har krav på respekt for innholdet i sin tro", sier Sylo Taraku, nestleder i LIM. Det har vært hovedmantraet til Hedningsamfunnet i årevis.

Når debatt blir drapsmotiv

Når debatt blir drapsmotiv

Publisert: - Oppdatert: 10.02.2013 kl 13:38

Det er blitt farligere å ytre seg i de nordiske land.

Tro: Overtro med flere fans

Publisert:

Nylig hadde Janne Haaland Matlary en kronikk i Dagens Næringsliv hvor hun mener det er «et faretegn ved nasjonens tilstand» at nordmenn tror på «auraer, lyskrefter og annet dill». Jonas Gahr Støre rykket da på banen og undret seg over om det ikke er slik at Matlary som troende katolikk kanskje tror...

Humanismekritikk og ein hyllest til Hedningsamfunnet

Publisert:

Hyggelig blogg! Med mange gode poeng.

Ytring Nrk:

Har kristne monopol på julen?

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2012 kl 23:59

Jeg er glad i å feire jul og advent. Som en gudløs liberaler har jeg ifølge kirkeverge Robert Wright likevel misforstått helt, og feirer en høytid uten bakenforliggende innhold, skriver ateist og stipendiat Erling W. Rognli.

Snåsamannen slår til igjen!

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2012 kl 12:25

"Såret og skuffet"

På tide at religion blir historie

Publisert:

Artig liten kronikk i Aftenposten (men ikke noe vi sjøl ikke har påpekt leeeenge...)

Hardt ut mot HEFs omskjæringsforbud

Publisert:

I siste utgave av HEF-tidsskriftet Humanist går Øyvind Strømmen hardt ut mot hovedstyrets vedtak om å gå inn for forbud mot omskjæring av gutter.

Helvete for fall

Publisert:

Religion. Ingenting tramper så grundig på menneskers verdighet som forestillingen om helvete.

Er du VIRKELIG en kristen?

Publisert:

I 2009 var 80,7% av den norske befolkning medlemmer av statskirken ifølge Wikipedia. Det skulle bli nesten fire millioner medlemmer, noe som gjør Den norske kirke til landets desidert største organisasjon. Kirken får i all hovedsak sine medlemmer ved at foreldre lar sine håpefulle små døpes inn, noe...

Gud er god – djevelsk god

Publisert:

"Jeg blir oppriktig skremt av slike statusmeldinger og kommentarer fra kristne. Virkelig, virkelig skremt." Vel... Det som skremmer MEG, er at disse kristne står så indoktrinert i sitt sjølbedrag at de ikke engang er mottagelig for skyts som det de får her. Les - og kos deg! :-)

Brød, dadler og humanisme

Publisert:

Det er kjølig og ganske stille i sentrumsgatene så tidlig på morgenen. Jeg har vært våken lenge og tar en spasertur.

– Jeg har aldri opplevd en slik interesse for min penis

Publisert:

Et personlig meningsinnlegg om omskjæring

Hege Tunstad:

Bytt ut religion med realfag

Publisert: - Oppdatert: 07.09.2011 kl 18:21

RLE (Religion, livssyn og etikk) bør kuttes ut fra norsk skole de første fire årene av barneskolen. Og gjerne erstattes av realfag.

Trenger vi en norsk Dawkins?

Publisert:

Det hadde vært deilig med noen ildsprutende forskere som gikk løs på ukunnskap og grunnløse påstander, skriver redaktør Nina Kristiansen i denne kommentaren.

Er Anne Holt vår målestokk?

Er Anne Holt vår målestokk?

Publisert:

Anne Holt finner det i Dagbladet 19.08.2011 «helt uproblematisk» at Staten ser ut til å mene at et religiøst livssyn bør ha tilnærmet monopol på sorg i Norge. At den Norske Kirke gjør en jobb når de blir bedt om det er selvfølgelig og den har de gjort godt. Holt derimot levner liten sympati for at e...

Statskirken

Publisert:

I boken “Frihet og religion” argumenterer Torkel Brekke i tankesmien Civita for et administrativt og økonomisk skille mellom stat og kirke. Som ateist må jeg si meg uenig.

Krenk i vei!

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2011 kl 05:00

Vi må slutte å beskytte og særbehandle islam.

Da Norge ble hvitt og kristent

Publisert:

Regjeringen klarte ikke å bryte tradisjonen med å samles i et utvalgt trossamfunn da sorg og håp skulle manifesteres.

Min Gud, hvorfor forlater du meg aldri?

Publisert:

Mer om DnKs medlemsjuks.

Guds velsignelse forsvinner...

Publisert: - Oppdatert: 26.07.2011 kl 13:24

Jeg er førstekandidat for Oslo Kristent Samlingsparti. Jeg er som alle andre i dyp sorg over de grusomme terrorhandlingene i Oslo sentrum og på Utøya. Vi tar på det sterkeste avstand fra disse handlingene. På den annen side er ikke vi som kjenner Bibelen og står Kristus nært, overrasket. Jeg har ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...