– Kunne ikke ha laget «Life Of Brian» i dag

Terry Jones regisserte og spilte i Monty Python-filmen «Life Of Brian». Han sier i et nytt intervju at filmen neppe kunne ha blitt til i dag.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2011 kl 14:57

– Religion var ikke så viktig

Terry Jones regisserte filmen, men var også skuespiller sammen med Python-kollegaene John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle og Graham Chapman.

I intervjuet uttaler den 69-år gamle komikeren at han har sterk tvil om filmen kunne ha blitt laget i dag.

– Da vi lagde filmen var ikke religion så viktig, og dermed føltes den ikke spesielt kontroversiell heller. Men nå står religion mye sterkere, så jeg ville nok tenkt meg om to ganger før jeg hadde gjort noe tilsvarende i dag.

Les om intervjuet her.

Hedning.nos lesere har kåret "Life of Brian" til å være Tidenes beste blasfemi.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

TV-pastoren så rødt

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Ny bok "Kristendommen mot undergangen"

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...