Litt kultur:

Erotisk, frodig og humoristisk

Giovanni Boccacio (1313-1375) studerte både klassisk- og sin egen samtids-litteratur.

Den italienske middelalder-forfatteren Giovanni Boccaccios største verk - «Dekameronen» - bestod av fortellinger med mye mer erotisk tilsnitt enn det vi forbinder med middelalderen, mener idehistoriker Trond Berg Eriksen.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Han mener at noe av det mest interessante med boken er at den likestiller kvinner og menns seksualitet.

- Det gjøres på en måte som virker helt moderne, og man formulerer seg ertende mot munker og preste, sier han til Bok i P2.

På Bocaccios tid hadde man helt andre pinlighets-terskler enn fra 1500 og 1600-tallet.

- Vi tror at vi er frigjorte, mens de i middelalderen var hemmet. Dette med nakenhet og seksualitet var et mye åpnere tema enn det ble på 1500 og 1600-tallet, sier Berg Eriksen.
Harselerer med munker og erotikk

Boccacio skriver harselerende om prester og munker, og fremstiller dem som tøylesløse eventyrere i endeløs jakt på erotisk tilfredsstillelse.

Les mer her.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

TV-pastoren så rødt

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Ny bok "Kristendommen mot undergangen"

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...