Danmarks Radio er kristna

Danske politikarar har pålagt Danmarks Radio (DR) å ta spesielt vare på den kristne kulturarven. Kritikarar fryktar ein misjonerande statskanal.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Ansvar for den kristne kulturarven er no blitt ein del av Danmarks Radio (DR) sine forpliktingar overfor publikum. I førre veke underskreiv DR og den danske kulturministeren den nye allmennkringkastar-plakaten, som seier at DR spesielt skal ta vare på formidlinga av «den kristne kulturarven», melder danske aviser.

I den førre avtalen frå 2007 var DR plikta til å ta vare på «den danske kulturarven».

Dette har skapt stor debatt i Danmark.

– Det er ein måte å ta oss alle saman som gislar på i eit nasjonalistisk kristent prosjekt, seier lektor i religionshistorie ved Københavns Universitet, Mikael Rothstein, til Dagbladet Information.

– Viss ein legg seg på ei bestemt ideologisk og verdimessig line, så risikerer vi at DR ikkje lenger verkar samlande, men ekskluderande. Noko tyder på at det her ikkje berre er blitt ført mediepolitikk, men også verdipolitikk, seier han.

Her er hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

TV-pastoren så rødt

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Ny bok "Kristendommen mot undergangen"

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...