Kristendummen 2010

Da er det utdelt Kristendum igjen!

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Prisen og tittelen ”Kristendummen 2010” tildelt prinsessen

Vår alles kjære Märtha Louise har leid lokaler i Stavanger av Det Norske Misjonsselskap. I et intervju med Stavanger Aftenblad kommer det fram at hun ikke lenger nøyer seg med å ta kontakt med hester og engler: ”Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller” uttaler hun.
Avisen Vårt Land har snakket med sjefen for misjonsselskapet. ”Jeg kommer ikke til å godta at det blir tatt kontakt med døde i våre lokaler” sier han. Dette har vi full forståelse for. Døde i misjonsselskapets lokaler bør i jorda snarest, og det før prinsessen ankommer.

Prinsessen har utvilsomt fått en god oppdragelse, inkludert en barnetro på engler og en bestefar i Himmelen. Til tross for at hun har fjernet seg noe fra Kirkens lære, er hun fortsatt medlem av statskirken og kaller seg kristen. Dermed har hun også de formelle kvalifikasjoner i orden når hun nå mottar Hedningsamfunnets pris ”Kristendummen” for 2010. Konkurransen er hard, og hun har forsøkt før uten å lykkes, men denne gangen ble det full klaff. Vi gratulerer!

Som premie vil prinsessen få oversendt boken Guds lille brune, en samling bibelsteder. 4 utgave er nettopp kommet, og her kan hun lese mer om engler, f.eks. at ”Den natten gikk Herrens engel ut og slo ihjel 185 000 mann i assyrernes leir.”

Juryen

Hedningsamfunnets nidpris "Kristendummen" ble innstiftet i 1994, da den ble tildelt forfatteren Vetle Lid Larsen. Senere har følgende mottatt den: Skuespilleren Geir Børresen (1999), forretningsmannen Gunnar Rosenlund (2000), professor Hans Fredrik Dahl (2002), professor Hans Kvalbein, Menighetsfakultetet (2003), filosof Nina Karin Monsen (2004), biskop Ole D. Hagesæther (2005), pastor Jan-Aage Torp (2006), forfatteren Erlend Loe (2008), prinsesse Märtha Louise (2010).

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...