Kjønnssegregering

Mennesker skal ikke segregeres, på noen måter eller grunnlag

Ærverdige Grieghallen i Bergen lånes ut til et religiøst arrangement som opererer med kjønnssegregerte innganger

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2015 kl 17:22

Stort mer burde det ikke være nødvendig å si for å få de fleste som er opptatt av likestilling, humanisme og sekulære verdier til å reagere. Men i stedet har byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland fra Venstre (1), Diskrimineringsombudet (2) og arrangementsjef ved Grieghallen, Rolf Skogstrand (3), alle gått ut og forsvart den forekomne diskrimineringen med henvisninger til religionsfriheten.

Ville holdningen vært den samme dersom det var hudfarge som bestemte hvilke inngang man kunne benytte seg av, så lenge det var begrunnet i religiøse påbud?

Retten til å tro på hva man vil og til å utøve sin religion bør helt klart være så fri som mulig, men like klart begrenses når den går utover rettighetene til andre mennesker. At noen har en tro gir dem ikke dermed spesiell dispensasjon fra å følge spillereglene som gjelder i samfunnet ellers. Og det offentlige har et særskilt ansvar for å innta et tydelig standpunkt når det gjelder bruken av fellesskapets bygg til arrangement som opererer med denne type problematiske vilkår. Det handler ikke om å nekte noen å utøve sin religion, men å nekte dem å bruke religionen som unnskyldning for å spre tankegods som ikke kan beskrives på annet vis enn som direkte menneskefiendtlig.

Denne type misforstått tilnærming til toleransebegrepet representerer et problem som i stadig økende grad gjør seg gjeldende i samfunnet: At man gradvis godtar stadig flere negativt ladede holdninger og adferd, av frykt for å virke fordomsfull dersom man ikke gjør det. Slik får et konservativt, patriarkalsk og fundamentalistisk tankesett anledning til å reetablere seg i samfunnet, flere tiår etter at det ble tatt et kjærkomment oppgjør med kvinnefiendtlige religiøse mørkemenn.

Det kan ikke tolereres.

___________________

Referanser:

1) BT
2) Aftenposten
3) BT

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...