Vår nakne tildekning

Dette er tabu for både arabere og europeere, men likevel: Det er en slående likhet mellom hijab og sminke!

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

(Nawal El-Saadawi er egyptisk lege og forfatter. Hun har i over 50 år kjempet mot omskjæring og for ytringsfrihet, noe hun har vært fengslet for. Hun skriver eksklusivt for Ny Tid.)

"Markedets sexobjekter

Vi lever i en postmoderne slavetid, hvor de patriarkalske, dobbeltmoralske standardene fremdeles dominerer vår kapitalistiske, militaristiske, koloniale verden. Makt, og ikke rettferdighet, styrer. Fars navn er mer verdt enn mors navn. Menn har høyere status enn kvinner: i familien, i samfunnet, i kirkene, i moskeene og i alle religiøse institusjoner.

Det frie kapitalistiske marked er ikke fritt, men dominert av makt og profitt. Det benytter seg av kvinner som sexobjekter for å selge varer og oppnå økt fortjeneste.

Nakne kvinnekropper blir brukt på det kommersielle markedet i den hensikt å tjene mer penger. Postmoderne kvinner kan være religiøse og nakne på samme tid. De kan få foretatt plastisk kirurgi eller dekke ansiktet med sminke for å skjule rynkene, eller på annen måte virke yngre og mer seksuelt attraktive for menn.

Jeg kaller sminke for et postmoderne slør, siden det skjuler det virkelige ansiktet til kvinnen.

Det religiøse sløret er påtvunget kvinnen for å beskytte henne fra menns seksuelle blikk, eller «menns onde, umoralske øyne». Hvis Gud hadde vært rettferdig, ville han ha dekket til mennenes «onde øyne», ikke de uskyldige ansiktene til kvinnene.

Men det finnes ikke noen rettferdighet i de patriarkalske klassenes religioner."

Les hele kronikken her.

Man kan være enig eller uenig, men en del interessant vinklinger er det ihvertfall her!

Nøkkelord

Siste nytt i Kjønn Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

8. mars er ikke HERRENS DAG

8. mars er ikke HERRENS DAG

Internasjonal kvinnedag - fremdeles nødvendig

Kjønnssegregering

Kjønnssegregering

Ærverdige Grieghallen i Bergen lånes ut til et religiøst arrangement som opererer med kjønnssegregerte innganger

NEI TIL HIJAB FOR JENTUNGER!

Hedningsamfunnet med opprop

NEI TIL HIJAB FOR JENTUNGER!

Hedningsamfunnet har tatt et klart standpunkt – har du? Å fortsatt aksepter hijab for jenter under 16 år, er å tillate at jenter blir underkastet en verden dominert av menn. Ingen barn skal utsettes for det – forby hijab i barne- og ungdomsskolen nå!