2000 utmeldt av kirka etter homostunt

En annonsekampanje fra vekkelsesbevegelsen i den finske kirke fikk minst to tusen mennesker til å melde seg ut.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2011 kl 19:04

Kampanjen oppfordrer unge homofile til å stå imot sin homofile legning. Den ble lanser tirsdag, torsdag hadde over 2000 mennesker meldt seg ut av kirken. Det førte til at kampanjen ble avsluttet tidligere enn planlagt, skriver Svenska Yle.

Sammenlignet med mordere. I kampanjevideoen forteller en ung kvinne hvordan hun har overkommet sin biseksuelle legning takket være Guds kraft. Hun sammenligner homofile med mordere. «Hvis mordere kan bli bedre, kan vel en homofil person det også» sier hun i videoen.

Budskapet i kampanjen er at kristendommen kan helbrede homo- og biseksualitet, og at det er feil å leve ut sin homoseksualitet. Bak kampanjen står flere organisasjoner innen den finske kirke, blant andre Finlands lutherske evangelieforening, Det finske bibelinstituttet, Luther-stiftelsen, tidsskriftet Nuotta og Folkemisjonen.

Her er hele saken.

Enkelte saker gjør seg best ukommentert...

Nøkkelord

Siste nytt i Kjønn Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

8. mars er ikke HERRENS DAG

8. mars er ikke HERRENS DAG

Internasjonal kvinnedag - fremdeles nødvendig

Kjønnssegregering

Kjønnssegregering

Ærverdige Grieghallen i Bergen lånes ut til et religiøst arrangement som opererer med kjønnssegregerte innganger

NEI TIL HIJAB FOR JENTUNGER!

Hedningsamfunnet med opprop

NEI TIL HIJAB FOR JENTUNGER!

Hedningsamfunnet har tatt et klart standpunkt – har du? Å fortsatt aksepter hijab for jenter under 16 år, er å tillate at jenter blir underkastet en verden dominert av menn. Ingen barn skal utsettes for det – forby hijab i barne- og ungdomsskolen nå!