Hvem er dummest?

Kirkeledere levde i luksus. Mens de troende ga fra seg alt de hadde, levde kirkelederne et liv i overdreven luksus.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Pastor Edir Macedo og ni andre lederskikkelser i den frikirkelige bevegelsen Igreja Universal do Reino de Deus (IURD) i Brasil er tiltalt for å ha rundlurt de troende pådet groveste.

Ifølge påtalemyndighetene i São Paulo har de puttet 4 milliarder brasilianske reais (næmere 15 milliarder norske kroner, red. anm), penger som kirkegjengerne donerte til kirken i god tro, i egne lommer. Offergavene brukte de på luksusboliger, privatfly og dyre utenlandsreiser.

Kirkesamfunnet som ble startet av pastor Edir Macedo i Rio de Janeiro i 1977, er det tredje største i Brasil i dag. De fleste av kirkegjengerne er fattigfolk fra slummen. På verdensbasis har kirken 8 millioner tilhengere i 172 land, blant annet i Sverige og en rekke andre europeiske land.

Årlig mottar menigheten 1,5 milliarder reais, snaue 5 milliarder kroner, i offergaver fra de troende, og mange av kirkens tilhengere har gitt ifra seg alt de eide etter å ha hørt pastorenes preken om at jo mer du gir til kirken, jo mer får du tilbake fra Gud. Å i IURD er det penger det handler om. Her kan alt måles i penger.

Mer her.

Sjølsagt skulle slike ledere ha vært gjellet, eller noe tilsvarende, men det er faktisk lov å ikke være lettlurt også...

Nøkkelord

Siste nytt i Katolsk Vis flere

Luther - jubileum

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

Paven vil ha dialog med islamister og ateister

Pave Frans ber den ka­tols­ke kirke om å trap­pe opp dia­lo­gen med isla­mis­ter og ate­is­ter.

Iran, Russland og Vatikanet allierer seg mot kvinners rettigheter

De mest hysteriske konstellasjoner finner sted, bare saken er viktig nok!

Rapport: Moder Teresas godhed er en myte

Rapport: Moder Teresas godhed er en myte

Dette har vi visst lenge, Hitchens påviste det for mange år siden. Men nå kommer rapporten fra en studie som beviser det til fulle.

Exit Benedict

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.