Kaller Koranen facistisk

Rettsaken mot Geert Wilders er i gang

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Den nederlandske høyrepolitikeren er tiltalt for hatefulle ytringer og for å ha ansporet til diskriminering.

Bakgrunnen for tiltalen er den sterkt islamkritiske film «Fitna» som skapte sterke reaksjoner verden over for et par år siden.

Tiltalen baserer seg også på en rekke medieuttalelser. Blant annet har han hevdet at Koranen er en fascistisk krigsbok som må forbys, og at nesten alle terrorister er muslimer – selv om ikke alle muslimer er terrorister. Han mener at islam er en tilbakestående kultur, og at islamiseringen av Nederland må stoppes.

–Jeg er tiltalt for min politiske mening. Hvis en politiker ikke lenger får lov til å kritisere en ideologi, betyr det slutten på friheten vår, sa Wilders.

Her er mer om saken.

Dette blir en skjellsettende rettsak. Den har to mulige løsninger:

1 Wilders blir frifunnet. Det vil skape et vanvittig raseri og tusenvis av "krenkete" muslimer, som vil lage et kaos som vil gjøre at Westergaard-saken framstår som et teselskap.

2 Han blir dømt. Vi tror faktisk det er en meget sannsynlig utgang, for så "feig" kan domstolene være. Det trenger ikke være genuin feighet, det er heller snakk om misforstått respekt og toleranse.
Men, en ideologi kan ikke krenkes. At folk som bekjenner seg til denne ideologien lar seg "krenke", er deres problem.

Hvor mange ganger i løpet av en dag prøver ikke foreldre å få barna sine til "ikke å bry seg om" en eller annen kommentar eller provokasjon fra andre barn?
Islamister har visst aldri lært denne teknikken med å overse, og gi faen.
Det hadde vært et lurt knep...

Nøkkelord

Siste nytt i Islam Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.