Hemmeligheten i oasen

Få kjenner hemmeligheten i Palmyra, den nydelige oasen nordøst for Damaskus. I ruinene av det som en gang var en romersk by ligger et svar på spørsmål som fremdeles vekker lidenskap verden over.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

For å skjønne hvordan, må vi spole raskt forover til dagens Kairo anno 2009. Sist mandag var sjeik Mohammad Saeed Tantawi, den viktigste autoriteten i sunniislam i dag, innom en pikeskole. Foran ham satt jentene, alle ikledd konservative hodeplagg. Det var da at sjeik Tantawi overrasket dem alle: Den verdenskjente religiøse lederen krevde at en av elevene, en 12 år gammel jente, måtte ta av sin tradisjonelle niqab. – Det er ikke noe islamsk å dekke fjeset på den måten, sa Tantawi om hodeplagget.

(Vi omtalte saken fro ei uke siden, kan leses her.)

Hele saken er å finne hos Dagsavisen her.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.