Burkaen uønsket i Frankrike

Burkaen hører ikke hjemme i Frankrike, fastslår landets president Nicolas Sarkozy.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

– Frankrike er et land hvor det ikke finnes rom for burkaen, hvor det ikke finnes rom for underkuelse av kvinner, sa Sarkozy torsdag.

Sarkozy understreket at det er religionsfrihet i Frankrike, men påpekte samtidig at det å bli fransk vil si å omfavne en sivilisasjon med bestemte verdier og en bestemt moral.

Sarkozy har også tidligere sagt at burkaen, et heldekkende plagg for kvinner, ikke er velkommen i Frankrike, og nasjonalforsamlingen har nedsatt et utvalg som skal se nærmere på muligheten for å innføre et forbud mot plagget.

Torsdagens tale ble holdt som et ledd i en nasjonal debatt om Frankrikes nasjonale identitet som regjeringen har tatt initiativ til.

(Fra NTB)

Dette er ganske interessant, for det åpner for at mange vil oppfatte Sarkozy/Frankrike som temmelig nasjonalistisk.
Men det er antagelig bra at et land/dets ledere er klar og tydelig angående slike saker, sjøl om det kan medføre en del påstander om mangel på essensielle friheter. Det er ikke direkte uvanlig at slike friheter kommer i konflikt med hveramdre, så da må man velge hvilke som er viktigst.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.