'Islam er troens vokter i Europa'

Briten Idris Tawfiq var katolsk prest, men konverterte i 2007 til islam. Nå mener han at det bare er islam som berger troen i Europa.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

– Jeg vil driste meg til å si at islam er troens vokter i Europa, for jeg mener at den kristne stemme er forstummet, sier Tawfiq til det danske nettstedet religion.dk.

Han møter motstand fra biskop i Oslo katolske bispedømme, Bernt Eidsvig, og professor ved Menighetsfakultetet, Jan-Olav Henriksen.

Her er saken.

Joda, det er mulig Tawfiq har rett. Eller ikke. Spiller det noen rolle? Det er ikke troen vi skal bygge samfunnet på videre framover uansett. Det er kunnskap og viten, ikke spøkelser og overtro!

Nøkkelord

Siste nytt i Islam Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.