Endetid i Midtøsten - og her

Det er pussig hvordan vi ryster av oss tsunamier og jordskjelv i varmere og fjernere strøk, men fremkaller endetidsskrekk og helvetesangst når røyken gufser frem på vår egen lille sagaøy.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2010 kl 01:46

Egentlig en ganske lokal dommedag litt sør for polarsirkelen, selv om det gufser svovel og røyk over det meste av vårt kontinent.

Men disse endetidstankene kommer sydfra. Jesus er Bibelens eneste helvetesprofet, og dommeren som skal sende de troende til paradis og resten til helvete. Trolig stammer mye av våre norrøne Ragnarokkforestillinger også fra Midt-Østens Armageddon. Det får ekspertene strides litt om?

Prolemene i nordlig flytrafikk fikk Stavanger Aftenblad, NTB og NRK til å søke råd hos hedningene, og jeg måtte skynde meg å orientere meg nærmere i materien. Hvordan står det for eksempel til med dommedag blant våre nye landsmenn?

Jeg ringte til en av våre muslimske eksperter,som forteller at Islams dommedag er minst like dum og vulgær som den kristne. Men langt mer opptatt av sex sett med manneøyne.

Også i Islam (i Koranen) er det slik at det bare er gud som vet når dommedag skal komme. Det kan bli ganske uryddig, for det vil skje mens mange fortsatt lever her på jorden. Samtidig skal folk komme ut av gravene sine, og gjenoppstå i 20-årsalderen Hver får sin livs bok utdelt, og alle skal stå foran Gud og få sin dom - Helvete eller paradis.
Helvete er fullt av ild, kokende vann og olje. I Paradis er det jomfruer og unge gutter som mennene skal kose seg med. Der renner elver av melk, vin(!) og honning, og man kles med perler og silkeklær.

Kvinnene kan også komme inn, men de seksuelle slavene er der for mennenes skyld.

Vi kan alle spekulere over en usikker fremtid. Det viktigste er kanskje å bruke hue og forsøke å bidra til at dommedag ikke kommer med det første.
Sex, melk, vin og honning får vi nyte mens vi har evnen til det.

Dagfinn

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...