Islamkritikk ga fengsel

Foto: Privat

Egyptiske (og medlem av Hedningsamfunnet) Khaled skrev anti-islamske innlegg på Facebook og satt 5 måneder i fengsel. I går ble han arrestert på nytt. Over hele Midtøsten brukes internett til opprør mot religion.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2013 kl 18:58

I går ble Khaled arrestert og blir trolig raskt deportert til hans opprinnelige hjemland Egypt. NRK har fulgt hans situasjon det siste halvåret etter å ha fått kontakt med ham via norske støttespillere på en ateistisk nettside.
Kastet i fengsel

Den dramatiske historien startet for et år siden. I januar 2012 banket sivilt sikkerhetspoliti på døra til trykkeriet der han jobbet som grafisk designer. Mennene ville vite hvem som hadde publisert hundrevis av innlegg på Facebook med innhold som kritiserte islam.

– Jeg trodde jeg var i et land med frihet, men tok feil, sier han til NRK.
Fryktet det verste

Khaled har hele sitt voksne liv brukt navnet Tony Saint Marc og har vært åpen med sitt ateistiske syn og fornektet islam som den rette lære. Dette førte til brudd med familien i Egypt og etter trusler på nett emigrerte han til De forente arabiske emirater i 2009.

18. januar i fjor ble han arrestert og kjørt til et fengsel utenfor Abu Dhabi. Underveis lurte han på om han ville få se sin kone og datter igjen.

I avhør og foran dommerne tilsto han at han ikke anerkjente islam som den rette lære. Han benyttet aldri muligheten til å ta det enkle standpunktet, som ville være å gå tilbake på sin kritikk av islam og profeten Mohammed.

Les hele saken og hør radiodokumentaren her.

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."