Sigaretter kan inneholde stoff fra griseblod

Eh... Jaha? Og det har å gjøre med religionskritikk nøyaktig hva da??

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Ikke annet enn at jøder og muslimer ikke kommer til himmelen. Ellerno...

Sigarettfiltre kan inneholde hemoglobin fra griseblod, en nyhet som trolig blir vanskelig å svelge for både muslimske og jødiske røykere.

– Mange troende muslimske og jødiske røykere og enkelte vegetarianere vil bli forferdet når de blir klar over at de putter filter laget av et svineprodukt i munnen, sier professor Simon Chapman ved Universitetet i Sydney.

Grisen blir sett på som et urent dyr både innen islam og jødedommen, og begge religioner har derfor forbud mot å spise grisekjøtt eller på annen måte gjøre bruk av dyret.

– Dette understreker det store problemet ved at tobakksindustrien ikke deklarerer hvilke ingredienser en sigarett består av, sier Chapman til det australske nyhetsbyrået AAP.

Hemoglobin-proteiner fra svineblod bidrar til at skadelige kjemikalier fra tobakken blir fanget opp av filteret, skriver danske Politiken.

Her er saken.

Her var det tre ting som umiddelbart fikk meg til å stusse. Det ene var dette med vegetarianere; røyker de?? Sjølsagt ingen direkte sammenheng, men hvis de er så "sunne" at de ikke kan spise hva som helst, hvorfor er de da så usunne at de røyker? Men det har ingen relevans for oss, så det lar vi ligge.

Det andre var påstanden om at problemet er at sigarettprodusentene ikke deklarer ingrediensene. Jeg trodde problemet var at de produserte noe farlig...

Det tredje er at jødene og muslimene blir forferdet over et tilsatt protein, som blir tilsatt for å gjøre greia littttt mindre farlig. Trodde det kanskje var positivt, men da undervurderer jeg vel fornuften og den logiske sansen hos religiøse...

Nøkkelord

Siste nytt i Humor Vis flere

Godbiter fra Visjon Norge

Godbiter fra Visjon Norge

Så lenge det finnes slike mennesker, er det behov for Hedningsamfunnet

1. April

1. April

Je ne regret rien

Jesus Kristus & co tilbake

Jesus Kristus & co tilbake

Artikkel i Fritanke om hedensk blasfemi.

Reklame

Reklame

En mann som ytrer "Jeg er hedning. Jeg har vondt for å tro at en mann som vasket fem tusen bein med en fisk skal ha noe særlig med seg bare fordi det står om ham i en svart bok" bare MÅ få reklame fra oss.

Kristne nekter å tørke seg bak med bibelvers

Kristne nekter å tørke seg bak med bibelvers

Da kristne fikk se skriften på doveggen, ble det bråk.

Idrettskjendiser deler vitnesbyrd i «vintersportbibel»

Idrettskjendiser deler vitnesbyrd i «vintersportbibel»

Kristendommen går nye veier og har nå fått funnet seg en ny promoteringsmulighet ved å lansere en egen "Vintersportbibel"