Sigaretter kan inneholde stoff fra griseblod

Eh... Jaha? Og det har å gjøre med religionskritikk nøyaktig hva da??

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Ikke annet enn at jøder og muslimer ikke kommer til himmelen. Ellerno...

Sigarettfiltre kan inneholde hemoglobin fra griseblod, en nyhet som trolig blir vanskelig å svelge for både muslimske og jødiske røykere.

– Mange troende muslimske og jødiske røykere og enkelte vegetarianere vil bli forferdet når de blir klar over at de putter filter laget av et svineprodukt i munnen, sier professor Simon Chapman ved Universitetet i Sydney.

Grisen blir sett på som et urent dyr både innen islam og jødedommen, og begge religioner har derfor forbud mot å spise grisekjøtt eller på annen måte gjøre bruk av dyret.

– Dette understreker det store problemet ved at tobakksindustrien ikke deklarerer hvilke ingredienser en sigarett består av, sier Chapman til det australske nyhetsbyrået AAP.

Hemoglobin-proteiner fra svineblod bidrar til at skadelige kjemikalier fra tobakken blir fanget opp av filteret, skriver danske Politiken.

Her er saken.

Her var det tre ting som umiddelbart fikk meg til å stusse. Det ene var dette med vegetarianere; røyker de?? Sjølsagt ingen direkte sammenheng, men hvis de er så "sunne" at de ikke kan spise hva som helst, hvorfor er de da så usunne at de røyker? Men det har ingen relevans for oss, så det lar vi ligge.

Det andre var påstanden om at problemet er at sigarettprodusentene ikke deklarer ingrediensene. Jeg trodde problemet var at de produserte noe farlig...

Det tredje er at jødene og muslimene blir forferdet over et tilsatt protein, som blir tilsatt for å gjøre greia littttt mindre farlig. Trodde det kanskje var positivt, men da undervurderer jeg vel fornuften og den logiske sansen hos religiøse...

Nøkkelord

Siste nytt i Humor Vis flere

Godbiter fra Visjon Norge

Godbiter fra Visjon Norge

Så lenge det finnes slike mennesker, er det behov for Hedningsamfunnet

1. April

1. April

Je ne regret rien

Jesus Kristus & co tilbake

Jesus Kristus & co tilbake

Artikkel i Fritanke om hedensk blasfemi.

Reklame

Reklame

En mann som ytrer "Jeg er hedning. Jeg har vondt for å tro at en mann som vasket fem tusen bein med en fisk skal ha noe særlig med seg bare fordi det står om ham i en svart bok" bare MÅ få reklame fra oss.

Kristne nekter å tørke seg bak med bibelvers

Kristne nekter å tørke seg bak med bibelvers

Da kristne fikk se skriften på doveggen, ble det bråk.

Idrettskjendiser deler vitnesbyrd i «vintersportbibel»

Idrettskjendiser deler vitnesbyrd i «vintersportbibel»

Kristendommen går nye veier og har nå fått funnet seg en ny promoteringsmulighet ved å lansere en egen "Vintersportbibel"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...