Snart påske

Den kristne høytiden som er viktigst for kristendommen. Jesus lot seg korsfeste for å frelse menneskeheten. Han døde for oss. Deg og meg. For at vi skal få evig liv, frelse, nåde. Den ultimate altruisme: Å gi sitt liv for andre. Totalt uskyldig og sakesløs. Lammet. Offerlammet. En uendelig vakker historie.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2010 kl 13:54

Jeg må bare få påpeke et par småting ved denne historien.

(For det første er det ting ved korsfestelseshistorien som sannsynligvis er fullstendig feil, rent historisk og medisinsk sett, men det kan jeg komme tilbake til, dersom noen vil ta opp den saken.)

1 Gud er allmektig. Dersom han ville frelse oss fra synd og fortapelse og helvetes pine, hvorfor kunne han ikke bare si «Dere er tilgitt!» og så ferdig med det? Hvorfor måtte han ta livet av noen, sin sønn, seg sjøl? Og hvorfor skulle menneskene lære noe av at EN ANNEN måtte dø for de hadde gjort? Til vanlig lærer vi ungene at om vi lar noen andre ta ansvaret for feil vi begår, så er det «feigt». Allikevel har vi en religion som baserer seg på nettopp dette prinsippet.

Hvorfor får menenskene tilgivelse FORDI det begår den synd å drepe Guds sønn? Det er en forskrudd logikk.

2 Jesus ga sitt liv, han visste han skulle dø, han lot seg bevisst og med overlegg drepe. Pr definisjon er dette sjøldrap, noe som kirka alltid har fordømt og forbudt.

3 Jesus ofret seg sjøl, og sto opp fra det døde. Hvor stort offer er det å gi kollekt, og deretter få kollekten tilbake når man forlater kirka?

Ifølge oppstandelsesdogmet kviknet Jesus til på ordentlig, og dro opp til himmelen, i levende live. Hva slags offer er det vi snakker om DA? Han døde ikke på ordentlig. Så han ga ikke sitt liv for deg, så veldig.

Ha en god påske – uten dårlig samvittighet fordi du liksom har skylda for at den gode, snille menneskevennen Jesus måtte dø.

(Denne ble sendt noen aviser, og tatt inn i ihvertfall et par.)

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...