KrF-topper: Homosaken ødelegger oss

Selvransakelsen er i full gang etter nok et dårlig valgresultat for KrF. Øyvind Håbrekke, som stakk av med utjevningsmandatet i Sør-Trøndelag, trekker fram homofilisaken som en viktig årsak for å forklare det historisk svake valget.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

– Veldig mange oppfatter at vi ikke tar de homofiles menneskeverd på alvor. Jeg er ikke enig i det. Men når andre opplever at vi ikke tar denne gruppen på alvor så mister de også tilliten til oss i andre verdispørsmål. Dette har rammet oss hardt over flere år.

– Hvordan skal KrF komme seg ut av denne situasjonen?

– Vi må fremstå som en tydelig og kompromissløs forsvarer for åpenhet og respekt. Vi må aktiv bekjempe fordommer og diskriminering av homofile. Ja, i langt større grad enn før, sier Håbrekke, som under valgkampen tok avstand fra partiets historie i forhold til avkriminalisering, avdiagnostisering og partnerskapslov

Les alt på http://www.vl.no/samfunn/article4588425.ece

Dette er litt interessant.
Det er nok riktig at homofilisaken ødelegger for partiet, men det slår i så fall begge veger: Fundamentalister stemmer ikke KrF fordi partiet er for liberalt i dette spørsmålet og sympatisører i den andre enden av skalaen stemmer ikke KrF fordi partiet er for lite liberalt ang denne saken.

Undertegnede tror at løpet er kjørt for KrF, for flere år framover (siden pendler svinger, reiser de seg kanskje, men først om lenge, og det spørs om de har gitt opp før den tid).
Partipolitikken følger resten av samfunnsendringene, og det som skjer nå, er en større segmentering og polarisering av kristenmiljøene, som en reaksjon på den stadig større sekulariseringa av samfunnet. Med flere fundamentalistiske kristne, og færre moderate kristne, blir KrF-grunnlaget stadig spinklere.

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn