Norsk homoaktivist truet før fredagsbønnen

Sinte unge menn truet og spyttet på homoaktivist Sara Mats Azmeh Rasmussen, utenfor en moské i Dublin.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Den norsk-syriske aktivisten er i Irland for å holde en fredelig demonstrasjon utenfor Islamic Cultural Centre, der hun krever anerkjennelse for homofile muslimer.

- En mobb har samlet seg rundt meg. De har revet fra meg plakaten min, kalt meg for en gris, spyttet på meg og truet meg, sier Rasmussen til VG Nett på telefon fra Dublin.

- De kom ut med en ugift mann og sa at de skulle ta meg med til moskeen og gifte meg bort til ham, og at da ville jeg være kurert etter tre netter.

I senere SMS til VG skriver Rasmussen:

«En mann truet meg nå. Han sa at jeg selvfølgelig bør bli drept. Så gjentok han det tre ganger med trykk på ordet drepe. Han sa at jeg var syk. Jeg svarte kort og ba ham bare om å la meg være i fred. Han fortsatte. Før han gikk inn sa han igjen: Du bør bli drept. Han var aggressiv.»

Rasmussen dro til Dublin fordi Det Europeiske Fatwa-rådet møtes der. I over tre år har Islamsk Råd Norge hevdet at de har bedt Fatwa-rådet vurdere om muslimer kan ta avstand fra islamsk lovgivning som har dødsstraff for homofile.

Bedt om å avbryte av politiet

Men Fatwa-rådet har forklart at de aldri har mottatt noe spørsmål fra Islamsk Råd Norge (IRN). IRN har nektet å kommentere saken, og i stedet sendt VG Nett en tidligere uttalelse, der de ikke tar avstand fra dødsstraff, men skriver at de «hverken ønsker eller søker dødsstraff for homofile».

Generalsekretæren i Fatwa-rådet, Sheikh Hussein Halawa, gikk med på å møte Rasmussen på tirsdag, og fortalte henne at hun led av en sykdom, og at det kan ta flere år før Fatwa-rådet vil konkludere om dødsstraff.

Rasmussen har polititillatelse til å demonstrere, men i går ble hun bedt av politiet om å avbryte demonstrasjonen etter sinte foreldre fra en religiøs skole på samme området som moskéen hadde klaget.

Rasmussen valgte å ta hensyn til det, siden det var siste skoledag.

Bråk under fredagsbønnen

- Da jeg tilkalte politiet i dag fordi de unge mennene truet meg og rev i stykker plakaten min, tok det 45 minutter før de kom.

- De ba meg vise hensyn til at det var fredagsbønn, og grep ikke inn overfor mobben som hetset meg.

Irsk politi bekrefter at de rykket ut til stedet klokken 14.24 fredag.

- Vi snakket med demonstranten og et antall personer som var samlet på stedet. Tjenestemennene opplyste alle på stedet at demonstrasjonen var lovlig, men også at de som ville delta på fredagensbønnen hadde rett til det. Politiets rolle er å sørge for at det går rolig for seg. Irsk politi anerkjenner retten til å holde fredfulle demonstrasjoner, men også mennesker rett til å delta i bønn, sier politiinspektør John Ferris til VG.

Mer om saken her.

Det kanskje verste i slike saker, som DnH også har opplevd flere ganger, er ordensmaktens feighet. De ber en fredelig demonstrant om å avslutte aksjonen for ikke å krenke folks religiøse følelser, det er direkte feigt! Rasmussen forhindrer ingen i å delta i fredagsbønnen.
Og kravet hennes er sannelig ikke for mye forlangt. IRN er også feige!

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn