Norsk homoaktivist truet før fredagsbønnen

Sinte unge menn truet og spyttet på homoaktivist Sara Mats Azmeh Rasmussen, utenfor en moské i Dublin.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Den norsk-syriske aktivisten er i Irland for å holde en fredelig demonstrasjon utenfor Islamic Cultural Centre, der hun krever anerkjennelse for homofile muslimer.

- En mobb har samlet seg rundt meg. De har revet fra meg plakaten min, kalt meg for en gris, spyttet på meg og truet meg, sier Rasmussen til VG Nett på telefon fra Dublin.

- De kom ut med en ugift mann og sa at de skulle ta meg med til moskeen og gifte meg bort til ham, og at da ville jeg være kurert etter tre netter.

I senere SMS til VG skriver Rasmussen:

«En mann truet meg nå. Han sa at jeg selvfølgelig bør bli drept. Så gjentok han det tre ganger med trykk på ordet drepe. Han sa at jeg var syk. Jeg svarte kort og ba ham bare om å la meg være i fred. Han fortsatte. Før han gikk inn sa han igjen: Du bør bli drept. Han var aggressiv.»

Rasmussen dro til Dublin fordi Det Europeiske Fatwa-rådet møtes der. I over tre år har Islamsk Råd Norge hevdet at de har bedt Fatwa-rådet vurdere om muslimer kan ta avstand fra islamsk lovgivning som har dødsstraff for homofile.

Bedt om å avbryte av politiet

Men Fatwa-rådet har forklart at de aldri har mottatt noe spørsmål fra Islamsk Råd Norge (IRN). IRN har nektet å kommentere saken, og i stedet sendt VG Nett en tidligere uttalelse, der de ikke tar avstand fra dødsstraff, men skriver at de «hverken ønsker eller søker dødsstraff for homofile».

Generalsekretæren i Fatwa-rådet, Sheikh Hussein Halawa, gikk med på å møte Rasmussen på tirsdag, og fortalte henne at hun led av en sykdom, og at det kan ta flere år før Fatwa-rådet vil konkludere om dødsstraff.

Rasmussen har polititillatelse til å demonstrere, men i går ble hun bedt av politiet om å avbryte demonstrasjonen etter sinte foreldre fra en religiøs skole på samme området som moskéen hadde klaget.

Rasmussen valgte å ta hensyn til det, siden det var siste skoledag.

Bråk under fredagsbønnen

- Da jeg tilkalte politiet i dag fordi de unge mennene truet meg og rev i stykker plakaten min, tok det 45 minutter før de kom.

- De ba meg vise hensyn til at det var fredagsbønn, og grep ikke inn overfor mobben som hetset meg.

Irsk politi bekrefter at de rykket ut til stedet klokken 14.24 fredag.

- Vi snakket med demonstranten og et antall personer som var samlet på stedet. Tjenestemennene opplyste alle på stedet at demonstrasjonen var lovlig, men også at de som ville delta på fredagensbønnen hadde rett til det. Politiets rolle er å sørge for at det går rolig for seg. Irsk politi anerkjenner retten til å holde fredfulle demonstrasjoner, men også mennesker rett til å delta i bønn, sier politiinspektør John Ferris til VG.

Mer om saken her.

Det kanskje verste i slike saker, som DnH også har opplevd flere ganger, er ordensmaktens feighet. De ber en fredelig demonstrant om å avslutte aksjonen for ikke å krenke folks religiøse følelser, det er direkte feigt! Rasmussen forhindrer ingen i å delta i fredagsbønnen.
Og kravet hennes er sannelig ikke for mye forlangt. IRN er også feige!

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...