Fotballkamp mellom prester og imamer avlyst

Fotballkampen skulle skape fellesskap, men ble avlyst da imamene nektet å spille mot kvinnelige prester.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Helt hysterisk! Det er SÅ flott at de klarer kle av hverandre på denne måten!

Prestene og imamene skulle møtes til vennlig dyst på fotballbanen for å skape grunnlag for religionsdialog. I stedet endte det med religionskollisjon da imamene nektet å spille mot kvinnelige prester, av frykt for fysisk kontakt.

Komplisert

Først gikk imamene med på at kvinnene kunne ha på seg langbukse og genser. Så kom kontrabeskjeden: De ville ikke spille mot kvinner i det hele tatt.

Da arrangøren, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, ville la kampen gå uten kvinner, ble prest Kjersti Østland Tveit voldsomt provosert. Hun nektet å godta det hun mente var diskriminering av kvinner. Etter press fra henne, og etter at lagkaptein Trond Bakkevig trakk seg i protest, ble kampen i går avlyst, få timer før den skulle sparkes i gang.

– Jeg hadde gledet meg og tenkte dette skulle være en fin, fellesskapende aktivitet der vi kunne ha fokus på å ha det gøy. Religionsdialog er vanskelig, og da kan det å leke sammen være en fin måte å bli bedre kjent på på en ikke-komplisert måte. Men dette ble jo komplisert, sier Østland Tveit.

Arrangørene fra Mellomkirkelig råd burde ha forutsett at det kom til å bli problemer, mener hun.

– Dette viser hvor bevisst man må være kjønnsperspektivet og at man må ha både erfaring og kunnskap om religion og kultur når man driver religionsdialog.

Vil ikke presse

Østland Tveit er svært kritisk til at arrangørene ville la kampen gå uten kvinner.

– Dette er en kritikk innad i Kirken og ikke utad mot imamene. Jeg har ikke lyst til å presse imamene til å gå på akkord med seg selv, men da er det trist at Mellomkirkelig råd synes det er greit at norske prester skal gå på akkord med seg selv.

Hun vet om fem kvinnelige prester som hadde planer om å stille til kamp.

Fotballkampen skulle være en del av religionsdialogkonferansen «Skulder ved skulder i Oslo».

Lagkaptein Trond Bakkevig trakk seg etter innspill fra kolleger, deriblant Østland Tveit.

– Jeg fant ut at jeg ikke kan stille som leder for prestene i Oslo når ikke hele presteskapet i Oslo får være med. Dialog kan ikke bety tilbakeskritt for likestillingen i Den norske kirke, sier Bakkevig.
Kan bli ny kamp

Generalsekretær Olav Fykse Tveit i Mellomkirkelig råd tar ansvaret for at kvinnenes deltakelse ikke var godt nok avklart.

– Kampen ble avlyst fordi dette ble oppfattet som et kjønnspolitisk spørsmål. Jeg kan ta selvkritikk på at vi burde ha avklart dette på et tidligere tidspunkt, men fordi vi fikk signaler fra imamene om at det var greit at kvinner deltok, gikk vi videre, sier han.

Ikke alle imamene syntes det var problematisk å spille mot kvinner, opplyser Fykse Tveit.

– Vi lærer noe av å møte hverandres grenser, sier han.

Nå har det kommet forslag om en ny kamp der mannlige ledere fra islam og fra Den norske kirke spiller første omgang, mens kvinnelige ledere fra islam og fra Kirken spiller andre omgang.

Saken finnes originalt her.

Vi kan ikke annet enn rope "Heia!" For uansett hva de prøver på, må det ende med konflikter, hvilket bare styrker hedenskapen!

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...