Hedningsamfunnet anmelder:

STATLIG RELIGIØST MEDLEMSJUKS

Hedningsamfunnet anmelder med dette Den Norske Kirke for medlemsjuks. Bakgrunnen er mange års forargete reaksjoner fra mennesker som enten skulle vært strøket i kirkeregisteret eller som aldri har tilhørt Kirken, men som stadig får henvendelser fra Kirken som tyder på at denne allikevel regner dem som medlemmer.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2011 kl 07:52

Årets kirkevalg viser det samme mønster. Det sendes ut valgkort til alle registrerte medlemmer. Mange opplevde å være registrert fremdeles, til tross for gjentatte utmeldelser.

«Min gud – hvorfor forlater du meg aldri?»

Vi viser til vedlagte innlegg fra Hedda Langemyr, publisert på Internett under tittelen ”Min gud – hvorfor forlater du meg aldri?” Dette er bare ett av utallige lignende eksempler på klare overtramp mot enkeltmennesker. Vi anmelder derfor Kirken for å få slutt på dens praksis med å betrakte ikke-medlemmer som medlemmer.

A- og B- medlemmer

Den norske kirke har to medlemskategorier:

- de som «anses å høre inn under Den norske kirke»

- de som er døpt eller selv har meldt seg inn

Etter Kirkelovens § 3 skal barn «anses å høre inn under Den norske kirke fra fødselen såfremt en av foreldrene er medlem». Det står videre at «Når barnet har fylt 18 år uten å være døpt, anses det ikke lenger å høre inn under Den norske kirke.»

Til tross for at det er opprettet et sentralt register over Kirkens medlemmer, har det vist seg at kirken ikke har tilstrekkelig oversikt over hvem som er medlemmer. Mye tyder på at i praksis regnes alle registrerte nyfødte som tilhørende den norske kirke inntil det motsatte er bevist. Like alvorlig er det at innlegg som det vedlagte, tyder på at «tilhørige» ikke blir strøket i registeret når de fyller 18. Og sist men ikke minst viser dette innlegget og mange andre at skriftlig utmelding ofte ikke tas til følge.

Vi tar for gitt at etterforskning av saken vil avdekke omfattende juks på området, og ber om at de ansvarlige blir trukket for retten med påstand om straff, på linje med tidligere ilagt straff for medlemsjuks i andre organisasjoner som AUF og SOS Rasisme.

Andre tros- og livssynsorganisasjoner er avhengig av faktisk medlemsskap og innsendte regnskap, med dokumentasjon av faktisk innmelding for å få sin statsstøtte.

Hedningsamfunnet vil anmelde Den Norske Kirke til Økokrim, og be om at kirkens rutiner blir gjennomgått og endret slik at kravene til etterrettelighet i medlemsregistret blir minst like strenge som til andre tros- og livssynssamfunn.

Dagfinn Eckhoff

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...