.

Fra "gud"stjenesten på radio: "Herren er din vokter; han blunder ikke; skal bevare deg fra alt vondt". Sjelden har "Gud"s ord vært mer malplassert, for ikke å si støtende. (Siden oppdateres jevnlig.)

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2011 kl 00:22

Sitat: Pernille Nylehn.

En kristen fundamentalist er arrestert for massedrap. Hele nasjonen søker til kirken for trøst. Når skal vi starte debatten? (Henning Evensen)

De som holder alle muslimer ansvarlig for det ekstreme islamister gjør, holder de nå alle kristne ansvarlig for den norske kristne terroristens handlinger? (Morten Rølling)

Her finner du den best formulerte oppsummeringa etter faenskapen 22.7.

Mer fra Tjomlid, en nydelig sak om å verdsette humanismen mer enn det fiktive gudelige i dag.

Om "sorgmonopol".

Og for dem som reagerer på at "slikt ikke passer seg i en sådan stund:

Det som er et tankekors for min del, er at den de facto offisielle minnestunden var i Oslo Domkirke, med en luthersk liturgi, streamet live på statskanalen, gitt autoritet over andre minnestunder i kraft av publikumet tilstede, og utført av den ellers omdiskuterte og til en viss grad hyklerske Kvarme. Jeg har ikke et problem med at luthersk tro tilbys dem som ønsker det som et alternativ, en side-dish, jeg har et problem når det tilbys som hovedrett og presses ned i halsen på alle. Dette burde ikke være vanskelig å forstå, og det bør absolutt ikke sidestilles med en proposisjon om at ateister er hårsåre og/eller trenger psykologhjelp. Det er en hoven og ovenfra og ned holdning jeg ikke setter pris på, en stråmann og et uærlig forsøk på å nedverdige motpartens meninger.

Dette er akkurat en slik situasjon de/vi som støtter kirke/stat skillet ikke ønsker skal kunne skje. I en stat som f.eks Frankrike ville aldri denne litt leie situasjonen oppstått, da de folkevalgte er inneforstått med at når de representerer folket så representerer de alle trosretninger og ingen.

Det er videre ikke slik at jeg, eller de fleste andre kritikere av religion, ønsker å styre hvordan de religiøse lever livet sitt, men det er noe som heter "min frihet begynner der hvor din slutter", og i denne sammenhengen, hvor sikkert en betydelig brøk av de direkte berørte har en annen trosretning en den lutherske, ville det vært mye mer sømmelig å arrangere en offisiell minnestund i en mer nøytral setting hvor fokuset i større grad var på ofrene og de berørte heller enn Jesu ord, den Abrahamske gud og religiøse dogmer.

(Kristian Mosti)

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...