Bibelen skal selge lamper

Foto: Fra katalogen "Det bli lys".

– Ingen grunn til å bli forarget, mener prest om Lampemesterens høstkatalog, som er full av bibelske historier i høyst ny innpakning.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Maria og det nyfødte barnet får besøk av de tre vise menn. De bringer ikke gull, røkelse og myrra, men tre klassiske bordlamper til barnet. På et annet bilde skjenker Jesus vann på en restaurant – opplyst av en kreativ pendel i taket, og vannet forvandles til vin i gjestenes glass.

En dramatisk Moses med steintavlene i ene hånden og en «uplight» med sparepærer i den andre.

Maria viser babytøy for en engel under en designerlampe, og kjente bibeltekster blir til reklamebudskap av typen «Enhver blir salig med sin sparepære.»

Dette er noen av de bibelske historiene som skal selge lamper i Danmark denne høsten.

Framtids- og samfunnsforsker Klaus Æ. Mogensen sier til Kristeligt Dablad at fenomenet understreker at de bibelske historier for mange ikke lenger har en dyp religiøs betydning, men kan kan brukes i nye sammenhenger.

Her finner du saken.

Dette er egentlig en litt interessant og viktig utvikling av kristendommen som religion. Den er i ferd med å bli "uhelligifisert", og totalt ufarliggjort. Èn sak er å kunne spøke med religionen, men å kunne bruke den i en sammeheng hvor det så tydelig demonstreres at den ikke har noen som helst appell til respektfullhet og ydmykhet, viser ihvertfall undertegnede at den er i ferd med å bli mytologisk, altså gå over til å bli en sjølsagt, kritikkløst akseptert "sannhet" til å bli "den overtrua folk trudde på før i tida". Alle kjenner historiene, men ingen tror på dem lenger.

På høg tid, kanskje?

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...