Gud er en stor løgn

Mahvash Alasavandi er mor til Abdollah og Mohammad som ble henrettet i Iran. Hennes kamp for livet til sønnene sine under det brutale islamske regimet i Iran, særlig hennes tale under henrettelsen av sønnene hennes, har rørt millioner av mennesker. Hun startet organisasjonen Nei til dødsstraff og Ja til livet. Deres mål er å avskaffe dødsstraff i Iran og i verden. Nå er hun i Oslo og lørdag vil hun og Mina Ahadi delta på konferansen på Litteraturhuset lørdag 8. november. Vi møtte henne og ektemannen på DogA.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2014 kl 23:15

Vi lærte at islam er kjærlighet. Takket være mine barn har jeg kommet frem til noe annet, sier Mahvash. Det finnes ingen Gud. Det finnes bare kjærlighet og barna mine viste meg hva som er kjærlighet. Jeg er takknemlig for barna mine. Jeg lærte at det ikke finnes noe utenfor oss, alt finnes her på jorden.

I Iran er religion medfødt. Det er ikke noe man velger. Du har ikke noe annet valg enn å være muslim. Men jeg kommet til at det finnes ingen Gud.

Gud hjalp oss ikke da vi trengte ham
Vi hadde lært at det finnes en gud, en gud som skal hjelpe. Hvor var Gud da jeg trengte ham for å redde mine barn? Det var ikke lett å legge dette til side. Men jeg er glad jeg lærte å kjenne sannheten.

Føltes det godt eller vondt å ikke lenger ha noen Gud?
Godt, islam var ikke sannhet, det var en løgn, en stor løgn. Etter at sønnene mine ble drept følte jeg først og fremst sinne, mest av alt tenkte jeg ”Hvorfor skjer dette?”

Den siste måneden før de ble drept fikk jeg oppgaven å være stemmene deres. Jeg tenkte ikke at nå er alt over, jeg tenker på dem hvert eneste sekund og denne kampen er livene våre nå.

Hvorfor ble Abdollah og Mohammad arrestert?
Guttene våre var ikke politikere, men de var sosiale og samarbeidende. Myndighetene i Iran tolererer ikke at folk samles, organiserer seg. Vi fikk ikke besøke barna våre i fengslet, men vi mobiliserte og det var trolig årsaken til at vi fikk treffe dem til sist. De ble anklaget for ran, noe som straffes med 3 – 10 års fengsel. De ble likevel henrettet. Fengselet de satt i var fengslet for sikkerhetstjenesten.

Hvordan reagerer andre iranere på deres engasjement?
Det har blitt veldig bra mottatt, de vet hva som skjer. Vi har stor respekt for Europa og mener det er viktig at de fascistiske tankene ikke kommer frem. Se på forskjellene i Øst- og Vest Europa. Mange ble drept av dem som tok makten etter andre verdenskrig. Dersom dere tillater islamistene å bruke denne friheten vi har i Europa, vil et samme skje som i Iran.

Dødsstraff – en islamsk verdi
Vi vil si ja til livet. Dødsstraff er en integrert del av islam. Det er en rekke skriftsteder i koranen som krever dødsstraff og lemlestelser. Lederen av Justisdepartementet sier at dødsstraff er en islamsk verdi. Slik vi tror på f eks på menneskerettighetene og demokrati, tror muslimene på dødsstraff. Og de som kjemper mot henrettelser, kjemper mot islam.

Hvordan kan dødsstraff være en muslimsk verdi? Verdi på norsk er et positivt ladet ord, hvordan kan dødsstraff og henrettelser være positivt?
Jo, det persiske ordet for verdi er også positivt ladet og alt er beskrevet i Koranen. Det siste de dødsdømte får høre er ord fra koranen. Jomfruer blir voldtatt for å forhindre at de kommer til himmelen og voldtektsmannen kommer til himmelen. Vi vet at slike voldtekter skjer fordi myndighetene sender Koraner til familien og de skriver at datteren ”giftet” seg med en sikkerhetsvakt.

Det er mange som opplever prøvelser, familiemedlemmer som blir drept eller voldtatt, hvordan lever de videre med Gud og med islam?
Svaret ligger i det som ligger bak all religion, det ligger i oss. "Det var Guds vilje, skjebnen." Det ligger i tankene våre. Det er noe vi ikke kan stå imot.

Vi fordømmer nazistene, vi fordømmer fascistene. I Tyskland forførte Hitler en hel nasjon, han hypnotiserte massene, de var helt med og selv de olympiske leker brukte de. De islamske statene bruke alle virkemidler til å overbevise oss om at islam er den beste religionen som finnes. ISIS klarer å overbevise unge mennesker som er vokst opp i Europa om at de skal bli soldater, og de aksepterer filosofien. Dette er en stor og viktig sak. I moskeene foregår det hjernevasking. Han som halshogget et brittisk journalist hadde vokst opp i England. Vi er begge lærere og det er derfor vi bryr oss.

Ja til livet
En dag vil vi se tilbake på dødsstraff som et eventyr fra gamle dager.

Siste nytt i Islam Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...