God jul til våre lesere!

Vi vil ønske lesere av hedning.no en trivelig julefeiring, enten det feires som jôl, kristmesse eller haram-jul!

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Håp - den største markedsføringsbløffen noensinne

Jula er en høytid som er knyttet til mørket og at sola snur. Vi feirer dette med god mat, pynt, besøk og gaver. Vi tester julegavene våre, tar de nye skøytene eller akebrettene med ut på tur og feirer snøen og trimmer bort litt av det vi spiste for mye.

I kjølvannet etter 22. juli forteller BBC News at selv ateister føler trøst ved å gå i kirken. Dette minner meg stygt om den største markedsføringsbløffen noen sinne. Håp.

Først, hva er håp? Det må vel være en begrunnet vurdering som konkluderer med et positivt resultat. Slik sett håper vi på at det i løpet av vinteren blir snø nok til å gå på ski. Eller at det er håp i hengende snøre. Før eller siden får vi fisk. Vi som fisker har opplevd før å få fisk tidligere og vi vet at det svømmer sultne fisker på bunnen som er dumme nok til å bite på agnet. Med andre ord har vi erfaring og kunnskap som tilsier at det blir et positivt resultat bare vi venter lenge nok og bare vi lar snøret henge ute.

Hva mener de kristne og ikke minst de som er bare litt kristne når de snakker om håp? Jo, de håper på at når vi dør så dør vi ikke helt likevel. Eller de håper at en dag kommer Guds rike ned til jorden eller de håper på opprykkelsen, med trykk på andre stavelse. Denne opprykkelsen er for øvrig knyttet til vår Grunnlov, dette til orientering.

Når man da faller for fristelsen å knytte håp til egen eller andres død, mener jeg at vi mangler både erfaring og kunnskap som tilsier at vi kommer til et bedre sted etter vår død. Det er heller ingen bevis eller så mye som et indisium for at noen noen gang som helst har overlevd å dø. Det er heller ingen som har funnet stedet vi i henhold til Bibelen skal opprykkes til og det er også knyttet en del utfordringer til gjennomføringen.

Jeg blir derfor bare trist når jeg hører om håp så lenge dette innebærer at man utsetter denne belønningen til etter at livet i denne jammerdal er over. Dette er en markedsføringsbløff iscenesatt av Johannes i hans åpenbaring, med trykk på tredje stavelse.

Håp er skadelig dersom det gjør at vi utsetter hyggelige ting til etter at vi er døde. Det er også en dårlig unnskyldning for å ikke bidra til eller kreve en bedre verden. Derfor vil jeg avslutningsvis oppfordre alle til å slutte å håpe og begynne å gjøre noe positivt for oss selv, for andre eller for dem som skal komme etter oss. La det bli min hedenske julehilsen og min nyttårsoppfordring.

MVH Siv Sinober

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...