INVITASJON TIL HEDNINGSAMFUNNETS ÅRSMØTE OG ÅPENT BREV TIL JONAS GAHR STØRE

Hedningsamfunnet er Norges eneste organisasjon som arbeider for frigjøring fra religionene og for et sekulært samfunn. Medlemmene våre følger med i det offentlige ordskiftet og har lagt merke til at du har deltatt på arrangement i Sarons dal. Troens bevis. Hva med oss som ikke tror på Gud?

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

verdidebatt.no:

Selv om vi kun har rundt 700 medlemmer, er det omkring en million i Norge som må regnes som gudløse og som dermed er uorganiserte hedninger. Vi vil gjerne at du får møte medlemmer av Hedningsamfunnet, vi er engasjerte mennesker som bryr oss om hva som skjer i samfunnet.

Men først og fremst vil vi gjerne vite hva du, Jonas, mener og står for. Hvis statsminister vil du bli? Er det noen grunn til at hedninger ikke skal stemme på Arbeiderpartiet slik at du blir statsminister?

Om du har tenkt å bli statsminister, vil vi gjerne ha en statsminister for hele folket. Også for hedningene. Du har vært i Sarons Dal, og da regner vi med at du også kommer til vårt årsmøte, vi er likeverdige borgere og vårt livssyn er legitimt.

Hvorfor Sarons dal?

På årsmøtet kan du få snakke om hva du vil, selvsagt, men vi håper at du vil fortelle oss om din Gud, ditt forhold til menneskerettighetene og ikke minst hvorfor du reiste til Sarons Dal.

Andre aktuelle spørsmål er hvilken Gud du tror på, Jonas, han vi leser om i bibelen eller er det en reformert og snillere Gud.Ja, vi vil vite mer om guden din. Folk har selvsagt lov til å ha sin tro i fred, troen skal vi ikke ta fra deg. Men vi vil gjerne vite: legger du igjen Gud og bibel når du går inn på Stortinget eller er det den bibelske guds normer som gjelder for deg også i ditt virke? Eller er det bare i noen saker som f.eks mer kristendomsundervisning og mer eller mindre tvungen kirkegang for barn at man skal følge bibel i stedet for partipisk eller fellesnormer som menneskerettigheter?

Hedninger er beleste og kjenner din bibel. Og det er nødvendig fordi Folkekirken fremdeles har en særposisjon som ikke er et demokrati verdig. Folkekirken har fått større frihet og kan ansette biskoper selv. Men det overføres store midler, en politisk styrt pott, som er uavhengig av medlemsantall. Slik har det vært siden 1969, men fremdeles tror mange at kirka får penger pr medlem. Vil du bidra til at alle andre livssynsorganisasjoner får midler pr medlem, og etter en formel som faktisk også omfatter medlemsantallet i Folkekirken? Vi begrunner et slikt spørsmål med at alle som ikke tilhører et tros- eller livssynssamfunn har en oppgave å arbeide for. De burde få lov å disponere den summen som blir tildelt andre livssynssamfunn pr medlem, selv. Trolig ville ikke dagens ordningen tåle å bli prøvd for menneskerettsdomstolen. Hvordan vil du følge opp denne saken og har du satt deg inn i Stålsettuvalgets innstilling?

Det kunne ha vært verre, det må vi ikke glemme, f eks kunne vi hatt forbud mot å undervise i evolusjonskunnskap. Likevel lurer vi på, vil vi med kristen statsminister kunne forvente oss enda flere ”K”er. F eks, kirkelære, kirkegang og katekismus?

Humanistiske verdier, vitenskap og kjærlighet

Hedningssamfunnet er ikke en karismatisk bevegelse og vi kan ikke love deg hallelujastemning. Vi benytter ikke ritualer eller besvergelser. Vi har ingen dogmer og støtter oss kun på humanistiske verdier, vitenskap og kjærlighet til våre medmennesker og vår felles klode. Dette er verdier som vi håper vi har felles med deg. Vi tror derfor at dette vil bli et nyttig besøk både for deg og for oss om du kommer på vårt årsmøte.

Håper du kommer

Hedningssamfunnet avholder årsmøte lørdag 14. november i Oslo. Det hadde vært hyggelig om du kunne komme.

SU

Med hilsen

Siv Sinober

Leder i Hedningsamfunnet

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...