Man er imponert...

Vi vet ikke om presster ikke vet, om de glemmer eller om de forfalsker Foto: Faksimile fra Nordlys

Historieløs, men på hvilket nivå?

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Avisa Nordlys kunne i forgårs bringe følgende innlegg fra sognepresten i Karlsøy.
Vi tillater oss å foreta en liten korreksjon og historieforelesning:

En historieløs sogneprest?

Det er ikke PÅ GRUNN AV kristendommen at vi har frihet til å ikke tro, det er PÅ TROSS AV den.

Går vi langt nok tilbake, kan man jo tenke litt på hvordan kristendommen ble innført, samt heksebrenninger og kjetterbål.

Litt nyere historie rommer følgende:

Biskopene og religiøse ledere advarte mot slutten av attenhundertallet sterkt mot innføring av parlamentarismen. De var i samme periode forkjempere for døsstraff. Ifm borgerkrigen i USA vedgikk norske prester at slaveriet "i og for seg ikke var feil, etter Bibelen".
Kirka har bedrevet systematisk forfølgelse av anderledestroende; samer, romani/sigøynere/tatere, ol. KrF stemte så seint som i 1956 MOT opphevelse av paragrafen som nektet jesuitter og sigøynere adgang til landet.

Enda nyere:

Første kvinnelige prest ble ordinert for ca 50 år siden. Fremdeles er det enkeltprester og ulike kristne samfunn som ikke aksepterer kvinnelige prester.
Homofile blir dårlig akseptert i de fleste kristne samfunn.

Likevel klarer kirkefolk å slå seg sjøl på brystet og faktisk tro på at de er de beste, mest humane, mest nestekjærlige, mest perfekte. Samfunnet endrer seg i humanistisk retning, de religiøse protesterer vilt, må til slutt gi seg, et par tiår etter resten av oss, og går i løpet av det neste tiåret til å akseptere, glemme og så prøve å ta æra for det bra som skjer i samfunnet.

Det er i BEKJEMPELSEN av religionen, av kristendommen som maktfaktor, at ideene om menneskerettigheter oppsto.

Kirka har hatt makta i 1000 år. Når vi nå protesterer, er det rent sjølforsvar.

Jeg vet ikke om disse prestene ikke leser historien, glemmer den, eller forfalsker den.

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...