Gud og Trond Ali Lindstad

Her er et tilsvar til Alis muslimske manifest, fra styreleder i Det norske Hedningsamfunn, Dagfinn Eckhoff.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

GUD OG TROND ALI LINDSTAD
Dagfinn Eckhoff, styreleder i Hedningsamfunnet

Muslimer i Norge trenger å vite hvordan de skal være, tenke og handle
Under denne overskriften presenterer Trond Ali Lindstad et 15 punkters manifest for å rettlede muslimer i Norge om hvordan de skal forholde seg til det dagligdagse og til større spørsmål. Det kan se ut som han forsøker å gjøre som Jesus, å gi keiseren hva keiserens er, og Gud hva guds er. Stort klarere kan han ikke sause sammen det ultimate religiøse dilemma: På den ene siden “Gud er den eneste autoritet”- på den andre siden “muslimer må respektere norske lover og myndigheter”.
Hele manifestet har som budskap at muslimer ikke kan tenke selv, de er oppdratt til å frykte og elske sin gud. Og de må lære denne dobbeltheten for å kunne leve i det norske samfunnet. De må være tålmodige – “Islam er den ultimate tro. Den skal gjelde på Den siste dag. Om hundre, tusen eller hundre tusen år? Muslimer er tålmodige. Og bare Gud vet. Men det ligger utfordringer på oss, og de skal vi svare for.”
Muslimer må respektere norske myndigheter, fordi de har makt og flertall. Staten er en velferdsstat, som forsøker å gi sosial og økonomisk trygghet til innbyggerne. Lindstad formaner muslimene klokt – “dette er en god ting, og ingen må misbruke det”.
Lindstad anbefaler den gyldne middelvei mellom religiøse ekstremister og sekulære muslimer. Man må ikke provosere flertallet i samfunnet, men samtidig må man ikke samarbeide med dem som har makt.
Lindstad har nok lang erfaring i linedans. Tidligere AKP’er, lege, gift med en tidligere mossadagent, nå fremtredende muslim. Slike profeter må definere balansen mellom hellig krig og tilpasset demokratisk atferd, mellom moralpoliti og almenhetens velferd, mellom æresdrap og trygghet, mellom religiøs trakassering og menneskerett. Men hva er det religionen skal sikre oss, som ikke samfunnets lov og rett trygger vel så godt?
Saken er vel den, at så lenge Gud er allmektig og altkrevende, vil hans tilhengere alltid trenge å få vite hvordan de skal være, tenke og handle. Da trengs profeter som Muhammed og Ali Lindstad.
Jeg har større tro på demokratiets gjennomslagskraft. Jeg tror våre nye landsmenn vil møte utfordringer til både tanker og følelser som gir grobunn for egne meninger, og kjærlighet til det landet som gir dem trygghet og frihet. Og som etterhvert vil gjøre guder og profeter meningsløse og ubrukelige.

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...