Kristendummen 2010

Da er det utdelt Kristendum igjen!

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Prisen og tittelen ”Kristendummen 2010” tildelt prinsessen

Vår alles kjære Märtha Louise har leid lokaler i Stavanger av Det Norske Misjonsselskap. I et intervju med Stavanger Aftenblad kommer det fram at hun ikke lenger nøyer seg med å ta kontakt med hester og engler: ”Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller” uttaler hun.
Avisen Vårt Land har snakket med sjefen for misjonsselskapet. ”Jeg kommer ikke til å godta at det blir tatt kontakt med døde i våre lokaler” sier han. Dette har vi full forståelse for. Døde i misjonsselskapets lokaler bør i jorda snarest, og det før prinsessen ankommer.

Prinsessen har utvilsomt fått en god oppdragelse, inkludert en barnetro på engler og en bestefar i Himmelen. Til tross for at hun har fjernet seg noe fra Kirkens lære, er hun fortsatt medlem av statskirken og kaller seg kristen. Dermed har hun også de formelle kvalifikasjoner i orden når hun nå mottar Hedningsamfunnets pris ”Kristendummen” for 2010. Konkurransen er hard, og hun har forsøkt før uten å lykkes, men denne gangen ble det full klaff. Vi gratulerer!

Som premie vil prinsessen få oversendt boken Guds lille brune, en samling bibelsteder. 4 utgave er nettopp kommet, og her kan hun lese mer om engler, f.eks. at ”Den natten gikk Herrens engel ut og slo ihjel 185 000 mann i assyrernes leir.”

Juryen

Hedningsamfunnets nidpris "Kristendummen" ble innstiftet i 1994, da den ble tildelt forfatteren Vetle Lid Larsen. Senere har følgende mottatt den: Skuespilleren Geir Børresen (1999), forretningsmannen Gunnar Rosenlund (2000), professor Hans Fredrik Dahl (2002), professor Hans Kvalbein, Menighetsfakultetet (2003), filosof Nina Karin Monsen (2004), biskop Ole D. Hagesæther (2005), pastor Jan-Aage Torp (2006), forfatteren Erlend Loe (2008), prinsesse Märtha Louise (2010).

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH Vis flere

Årsmøte 2018

Årsmøte 2018

Årsmøte, med Erik Tunstad som foredragsholder.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."