Er dette en mobber?

Stadig flere kristne mobbes på arbeidsplassen, viser tall P4 har hentet inn fra Kristelig Fagforening.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2009 kl 10:05

Mer kan leses på http://www.dagenmagazinet.no//Nyheter//Samfunn/tabid/248/Default.aspx?ModuleId=64228&articleView=true.

Ok, sjølsagt er mobbing alvorlig. Men jeg lurer litt: Hva defineres som mobbing?

Dette eksempelet er tatt fra en debatt på nett:

"Debattant 1:
Gud er en god Gud.

Debattant 2:
Som i Salmenes bok 137:9?
Og Jesaja 13:16?
Og Hosea 14:1?
Og Sefanja 1:18?
Og Jeremia 25:33?
Og 1 Sam 15:3?
Og 2. Krøn 25:12?
Og for å forlange dødsstraff for:
- trassige sønner (5.Mos.2:18-21)- samleie under menstruasjonen(!) (3.Mos.20:18)- homofili (3.Mos.20:13)- ikke å være omskåret (1.Mos.17:14)- å jobbe på helligdagen (2.Mos.31:14-17)- å gjøre narr av Herren (3.Mos.24:16)- ikke å feire påske (4.Mos.9:13)- å konvertere (5.Mos.17:2-5)

- Den førstefødte sønn skal ofres (2.Mos.22:29f)- Funksjonshemmede er uønsket (3.Mos.21:16-23)- Folkemord, tillatelse til voldtekter, drap på spebarn og gravide kvinner. (4.Mos.31:7ff. Deler av teksten er fjernet i den nyeste oversettelsen.)- Barn og barnebarn straffes stadig vekk for fedrenes synder. (F. eks ble Kaanan dømt til slaveri fordi hans far Kan ufrivillig ble vitne til at HANS far Noa ravet snydens full rundt omkring)- Dømmer til «evig pine» i et brennende Helvete

Hvis dette er "godhet", lurer jeg på hva du betegner som "ondskap"...

Debattant 3:
Det er noe ondskapsfullt av deg å trekke fram disse versene uten å sette dem inn i den rabbinske tradisjon de hører hjemme i. Du skal ikke se bort fra at f.eks. Ramban som er en klassiker i tolkning av disse tingene, kan gi en større dybe og horisont - såpass større at du ser at du faktisk er litt ondskapsfull når du leser Biblene som Fanden selv. For det er det du gjør - og ikke bare du, men alle dere som skjære inn i en semittisk tradisjon og kaldsiterer fra de jødiske skrifter.

Debattant 2:
Det som er ondskapsfullt, er å påstå at "Gud er god!" uten å gjøre oppmerksom på all ondskapen som Bibelen er proppfull av, NT like vel som GT.

Og "den rabbinske tradisjon" som du trekker fram, er et godt poeng. Den har ingenting i år 2009 å gjøre.

Debattant 3:
Det var ondskapsfullt sagt.

Debattant 2:
Ondskapsfullt?? Dersom jeg hadde sagt noe tilsvarende til en åsatruer, hadde du ikke leet på et øyenbryn, for norrøn mytologi er jo bare tull, ikke sant? Den kristne mytologien fortjener ikke noen annen stilling i samfunnet, enn den norrøne, greske og romerske, og forsåvidt alle de andre.

Blasfemi var en gang å spotte Gud. I dag er det å såre de troende. Ronnie Johanson

Religiøse hyklere angriper fritenkerne med latterliggjøring, sarkasme og ukvemsord. Hvis fritenkeren svarer med samme mynt, blir han høytidelig minnet om at han har ikke rett til å krenke folks religiøse følelser.
Chapman Cohen"

Debattant 2 beskyldes for å være ondskapsfull. Bedriver h*n dermed mobbing?
I fall ja, går denne debattanten over streken?

Siste nytt i Hjemme Vis flere

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...