Denne Bibelen vil du faktisk ha!

Bestill den like gjerne først som sist!

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2009 kl 21:37

- BIBELEN ER MENNESKETS ORD, ikke «Guds ord», skriver den amerikanske tegneserieskapere R. Crumb i forordet til sin tegneserieversjon av Første Mosebok. Han har brukt fire år på å tegne Bibelens første del. Boka havnet på toppen av New York Times' bestselgerliste da den kom 19. oktober.

Som alle andre som har tegnet Bibelen har Crumb hatt et rikt materiale å ta av. En av Sarah Pailins yndlingsbøker er blitt kalt verdens eldste såpeopera, fylt som den er med sex, vold og drap.

Derfor har tegneserieskaperen, i motsetning til mange andre bibeltegnere, ikke funnet det nødvendig å ta seg kunstneriske friheter. Crumb skriver at han har forsøkt å holde seg så tett opp til teksten som mulig. Han har brukt Robert Alters oversettelse av Mosebøkene (1996), samt Kong James' Bibel fra 1600-tallet.

FANSEN AV DEN SKARPE tegneserieskaperen har ventet i årevis, og i USA kom førsteutgaven i et opplag på 100 000, som sies å være stort for en tegneserie.

Boka er allerede kommet i danske oversettelse. I februar 2010 kommer det en norsk utgave på Schibsted forlag under tittelen «Genesis—1. Mosebok».

R. Crumb, en av grunnleggerne av undergrunnsbevegelsen i tegneserieverdenen, er fra før mannen bak skapninger som«Devil Girl», «Fritz the Cat» og «Mr. Natural», en stjerne blant tegnere og en skarp satiriker som ikke har spart på vold og sex i stripene sine. I 50 år har han drevet sin samfunnskritikk fra tegnebordet. Amerikaneren bor i dag i Frankrike.

Resten av saken leses i Dagbladet her.

Både DnH og Jesus Kristus & Co er nevnt. (I avisartikkelen, ikke i den amerikanske tegneserien.)

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

TV-pastoren så rødt

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Ny bok "Kristendommen mot undergangen"

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...