Gudstjeneste med hardcorepunk

Noen betraktet seansen med en smule vantro, andre poget villig vekk til heavyrockrytmer. Kirkeveggene skalv kanskje langt mer av basstromma enn av guds ord denne søndagen.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Per prest hadde invitert kirkelyden på Lademoen i Trondheim til Hard Rock Hallelujah, med rockemusikere fra Selbu og Tydal, Selbu korensemble og hardcorepunkerne Bitre Barn. De sistnevnte er ikke kjent som kirkegjengere, men fra det nedbrente ungdomshuset UFFA, eller Ungdom For Fri Aktivitet.

– En ny måte å møte gud på, sier Per prest Kvalvaag.

Her er hele saken.

Det skjer, både støtt og stadig, at vi blir overraska over hvilke stunt kirkefolk kan ty til, for å prøve å få kirka til å bli mer attraktiv, men mange av disse stuntene gir mer en flau og pinlig bismak enn noe annet. Og så slutter vi aldri å imponeres over enkeltes argumentasjon for å rettferdiggjøre slik stunt; de får det nesten til å virke logisk og fornuftig. Men, er det ikke noe som skurrer et sted, når presten sier:

"Per prest har tidligere sørget for både dansebandgudstjeneste og heavygudstjenste i Selbu. Han mener dette er riktig, selv om han innser at noen av bandene i sjangeren flørter med satanisme.

– En av sangene bruker vi bibelske motiver og vrir på dem. Vi vrir dem tilbake slik at vi kan bruke de religiøse bildene til å si noe om gud, sier Per prest.

– Om kritikerne mener at folks liv ikke hører hjemme i kirka er de på villspor. Vi må få ta med livet inn i hit slik livet virkelig er"?

Spesielt når banddeltakerne sier:
"Ingen av bandmedlemmene er religiøse på noe vis.

– Vi mener det er viktig å fronte UFFA, spesielt etter at huset vårt brant, og det gjorde vi".

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge Vis flere

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...