Omskjæring, igjen

Dette synes politiske partier er helt greit, i frykt for å miste stemmer.

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Ateistene er en religionskritisk organisasjon. Vi kritiserer ideer. Mennesker har rett til beskyttelse, ideer har det ikke.
Vi aksepterer fullt ut folks rett til å tro på akkurat hva de ønsker, så lenge det ikke går utover andre. Å ha rett til å tro på hva man vil, innebærer ikke rett til å GJØRE hva man vil, spesielt ikke mot andre, heller ikke i trosfrihetens navn.
Om folk ønsker å kutte i kjønnsorganene sine, av religiøse årsaker, så står det dem fullstendig fritt. Det fordrer imidlertid at vedkommende må være samtykkende, og myndig.

Nå ønsker sentralstyret i SV å ikke gå mot gutteomskjæring, fordi "det vil ramme jødene".
For oss religionskritikere har dette med omskjæring INGENTING med jøder, eller andre fokegrupper / religioner å gjøre.
Vi reagerer utelukkende på vegne av dem som trenger mest til beskyttelse, i dette tilfellet smågutter.

Vi er glad for at politikere har empati for utsatte grupper.
I denne sammenheng er den svakeste part nyfødte guttebarn, som utsettes for overgrep, kroppslig og religiøs krenkelse, begrunnet i en avtale mellom gud og folket fra mer enn 2000 år gamle skrifter. Vi ber om at SV tar hensyn til barnas rettigheter og styrer empatien i retning uskyldige barn, heller enn mot voksne, som kan ta sine egne valg.

Jødene har fått sitt lovede land. Det er fullstendig absurd at de voksnes religionsfrihet skal gå foran barnas rett til egen kropp.
Jøder MÅ ikke være omskåret for å "være jøder", det følger uvanlig nok morslinja, og de klarer helt utmerket å tilpasse seg slike endringer i lovverket, når de må.
Vi ønsker sjølsagt ikke noe jødeforbud, vi ønsker forbud mot å krenke barn. Alle barn, også jødiske, må ha rett til vern fra kroppskrenkelser.

Medisinske miljø er sterk motstander av denne praksisen, Helsedepartementet har uttalt at det er en brudd på straffeloven, Barneombudet er negativ og relatert FN-organ er motstander.

Barnets beste må veie tyngre enn voksnes religion og kultur. Alltid.

Takk for oppmerksomheten.

Relatert til følgende saker:
http://www.klassekampen.no/article/20180410/ARTICLE/180419996
https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/M6xoJ/Venstre-skuffer

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge Vis flere

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...