Tro er en forunderlig ting...

 

Italiensk forsker mener likkledet i Torino er en menneskeskapt relikvie.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.10.2009 kl 23:57

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Likkledet i Torino har blitt reprodusert av en italiensk forsker som vil bevise at kledet ikke er ekte. Tøystykket av lin har avtrykk av en mannskropp som bærer preg av å ha blitt korsfestet, og karbondateringer i 1988 konkluderte med at kledet stammer fra mellom 1260 og 1390. Mange troende mener allikevel at likkledet stammer fra Jesu tid.

Forskningsprosjektet er støttet av en gruppe av italienske ateister og agnostikere. Garlaschelli sier han forventer at det vil bli stilt spørsmål ved forskningen hans.

– Hvis folk ikke tror på karbondateringer foretatt ved noen av verdens beste laboratorier, vil de neppe tro på meg heller, sier han, og viser til at mange troende selv etter karbondateringen i 1988 tror at kledet stammer fra Jesu tid.

Her leser du alt om denne saken.

Sånn sett kan han jo bare droppe hele prosjektet. Men for mennesker som søker viten mer enn blind tro, må vi jo bare be ham fortsette prosjektet.

Siste nytt i Vitenskap

Vårt styremedlem Paul Omar Lervåg møtte ordføreren til debatt.

Kaktus til Porsgrunn

Ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss, har klart den store blunderen med å promotere kreasjonisme i arbeidstiden

Snåsa-bråk

I forbindelse med premieren på filmen "Mannen fra Snåsa", møtte representanter fra Religionskritisk forlag opp for å prøve å balansere propagandaen.

 
Læstadianismen: En etterdønning av tvangskristningen

I en artikkel i NRK forsøker Anne Dalheim å fremheve Læstadianismen som hovedfaktor for kristningen av samene. Ved dette undervurderer hun tvangskristning, og åpenbare overgrep begått av misjonærer på 1700-tallet

Mer om Nostradamus

Ingen ringere enn Tom Egeland har anmeldt Ronnie Johansons bok om Nostradamus.

Ronnie Johanson ute med ny bok

Norges desidert fremste religionskritiker, Ronnie Johanson, er ute igjen med en spennende bok, denne gangen om Nostradamus og dennes profetier.