Snåsamannen slår til igjen!

"Såret og skuffet"

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2012 kl 12:25

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Etter at Ronnie Johanson skrev den første kritiske boka om Joralf Gjerstad aka Snåsamannen har reaksjonene strømma på. Joralf Gjerstad sjøl har rykket ut i avisspaltene for å svare på kritikken, uten å egentlig svare på kritikken. La oss ta en titt på hva han sier?

I Namdalsavisa, med overskriften "Snåsamannen tar igjen mot kritisk forfatter" er han "såret og skuffet". Han ymter også frampå at boka burde være forbudt, så han er visst ikke så veldig åpen for ytringsfrihet heller.
"Jeg skjønner ikke at noen har lov til å vise meg fram på denne måten, sier Gjerstad til NA."
Arvid Erlandsen, venn av Gjerstad karakteriserer boka som umoralsk.
Men ingen av påstandene i boka blir motargumentert.

http://www.namdalsavisa.no/Nyhet/article5964342.ece

I adresseavisen reagerer Gjerstad kraftig. I artikkelen "Såret over ny bok". Gjerstad anklager Johanson for løgn, og "tilbakeviser" påstandene i boka, påstander som er godt dokumenterte, uten at Gjerstad prøver å vise til hvorfor kildene er feil.
Derimot går han rett i strupen på Johanson, og kaller ham "en rotløs og ulykkelig mann som leter etter noe han aldri vil finne" og "Forfatteren er bare opptatt av det mørke".
Men ingen av påstandene i boka blir motargumentert.

http://www.adressa.no/kultur/article1787098.ece

Også Se & Hør gir Snåsamannen plass til å gi Johansons bok gratis reklame. Her er han ikke lenger såret, nå er han fryktelig såret. Her innrømmer faktisk Gjerstad at han mottar gaver, så lenge de ikke er pengegaver (på tide å tipse skatteetaten?). Han er også opprørt over kritikken, og hadde problemer med å sove. På tross av at Johanson har fokusert på Gjerstads påståtte overnaturlige evner og ikke på hans kristne syn, mener Gjerstad at dette handler om "kristendommen og det guddommelige". Og selvfølgelig er boka en løgn fra ende til annen.
Men ingen av påstandene i boka blir motargumentert.

http://www.seher.no/891553/joralf-gjerstad-er-fryktelig-saaret

Dagbladet slo opp med store typer at Gjerstad "Mistet nattesøvnen etter massiv kritikk". Her mener Gjerstad at både hans kristne tro og person blir angrepet. Her får vi også vite at han har helbredet i 70 år (fortsatt udokumentert), at han er såret, at han har problemer med å sove. Ifølge han er det ikke påståtte overnaturlige evner Johanson ønsker å ta, men kristendommen. Igjen er Gjerstad nødt til å innrømme å ha mottatt gaver, denne gangen også verdifulle.
Her gjentar han påstanden om at "Alt han skriver er løgn" og at han fantaserer. Han sår også tvil om det er lov å skrive slike bøker som Johanson har skrevet. DB poengterer også at "Selv med klarsyn så ikke Gjerstad at ei bok, hvor han blir beskyldt for tilløp til bløff, skulle komme på markedet.". Litt av et klarsyn!
Heller ikke her motargumenterer han noen av påstandene i boka.

http://www.dagbladet.no/2012/03/10/nyheter/klarsynt_krangel/snasamannen/bok/kritikk/20625654/

Trønder-avisa har valgt en helt annen vinkling, med overskriften "Kritisk til «Profeten fra Snåsa»" spør de Johanson selv hva han mener, og vi får en artikkel der Johanson selv får presentere boka si. Johanson forteller her også om at det er vanlig at Gjerstad får penger av de som er på besøk.

http://www.t-a.no/kultur/article200115.ece

I Vårt Land angripes Gjerstad av "helbreder" Svein-Magne Pedersen som mener at Gjerstad fremstiller Pedersen og andre "helbredere" som skurker fordi Gjerstad påstår at han ikke tar betalt, og påpeker at også Gjerstad tar imot pengegaver. Gjerstad benytter anledningen til å benekte at han tar betalt.

http://www.vl.no/samfunn/-han-gjor-meg-til-en-skurk/

Relevante saker:
En av to nordmenn tror Snåsamannen kan helbrede syke
http://www.dagbladet.no/2012/03/10/nyheter/innenriks/snasamannen/20622709/

Snåsamannen: – Jeg er blitt millionær
http://www.tv2.no/underholdning/gkn/snaasamannen-jeg-er-blitt-millionaer-3525632.html

Snåsamannen blir millionær
http://www.aftenposten.no/kultur/article3819416.ece#.T1z_8_VcqrU

James Randi utfordrer snåsamannen
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7555818

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...