Ny TV-serie fra BBC om kristendommens historie

Sannsynligvis verdt å få med seg: Mandag 11.4. NRK2 klokka 22.30

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Mandag 11.4. nrk2 kl 22.30: Kristendommens historie.

Episode 1: "(Christianity: A History)
Britisk dokumentarserie. En tankevekkende serie om viktige øyeblikk i historien til kristendommen - fra opphavet i Palestina via korstog, reformasjon, kolonisering og global ekspansjon fram til i dag. Hver film er presentert av et menneske som har dype personlige grunner til å delta.

Den britiske forfatteren Howard Jacobson undersøker opphavet til kristendommen, og hvilke konsekvenser den har fått, blant annet for jøder. Det var først i 1965 at den katolske kirken vedgikk at det ikke var jødene som drepte Jesus, og Vatikanet utfordret jødene igjen i 2007."

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Fra Fritanke.no

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

 
Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...