Ny bok fra Ronnie Johanson

 

Endelig ei kritisk bok om Snåsakaill'n!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2012 kl 19:38

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Joralf Gjerstad, best kjent som Snåsamannen, har hatt en eventyrlig gjennomslagskraft i massemediene det siste tiåret. Som ingen andre nordmenn i nyere tid er han blitt ensidig hyllet som healer, sannsiger og visjonær.

Bakgrunnen for Snåsamannens rykte er hans tre selvbiografier, utgitt i perioden 2004–2010 (enda en kommer kanskje i år) og de to biografiene om ham, den siste ført i pennen av Hamsun-biograf Ingar Sletten Kolloen.

Nå kommer endelig en kritisk røst. Ronnie Johanson har gått grundig igjennom alle påstandene framsatt i bøkene av og om Gjerstad, samt medieutspillene.

Boken gjendriver påstandene om Snåsamannens overnaturlige evner som sannsiger. Gjerstads virksomhet som healer er forfatteren ikke like kritisk til, men han påviser at de fleste beretningene er overdrevne. Heller ikke påstandene om mirakuløse helbredelser tåler å gås nærmere etter i sømmene, viser det seg.

150 kroner, portofritt tilsendt.

Bestilles hos morten@hedning.no

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

AnnonseAnnonse