Kristendommen taper terreng i Europa

I løpet av de siste 100 år har Europas religiøse sammensetning endret seg drastisk.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

For 100 år siden var 94,5 procent af europæerne kristne, men andelen af kristne er nu faldet til 80,2. Det viser en ny undersøgelse fra Center for the Study of Global Christianity ved et af USA's førende teologiske universiteter, Gordon-Conwell i Massachusetts.

Blandt de livsanskuelser, der siden 1910 har gjort indtog i Europa, tegner agnostikere og ateister samt religionen islam sig for en markant del. Fra at have udgjort blot 2,8 procent af Europas befolkning i 1910, står de i dag for 18,8 procent – knap en femtedel af alle europæere. Heriblandt 41 millioner muslimer.

Les hele saken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Vitenskap

Fra Fritanke.no

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Vårt styremedlem Paul Omar Lervåg møtte ordføreren til debatt.

 
Kaktus til Porsgrunn

Ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss, har klart den store blunderen med å promotere kreasjonisme i arbeidstiden

Snåsa-bråk

I forbindelse med premieren på filmen "Mannen fra Snåsa", møtte representanter fra Religionskritisk forlag opp for å prøve å balansere propagandaen.

Læstadianismen: En etterdønning av tvangskristningen

I en artikkel i NRK forsøker Anne Dalheim å fremheve Læstadianismen som hovedfaktor for kristningen av samene. Ved dette undervurderer hun tvangskristning, og åpenbare overgrep begått av misjonærer på 1700-tallet