– Jesus ble ikke korsfestet

Jesus på korset malt av Diego Velázque

Svensk bibelforsker mener kristne kan ha blitt holdt for narr i 2000 år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.09.2010 kl 19:16

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Forsker Gunnar Samuelsson ved Gøteborg Universitet stiller spørsmålstegn ved om det var et kors Jesus døde på for menneskets skyld.

Ifølge bibelforskeren kan en feil i oversettelsen ha gitt ideen om korsfestingen.

– Tekstene i Det nye testamentet er veldig knappe. De omtaler at Jesus måtte overgi seg. Så bruker de et gresk ord, «stauron». Det har vi oversatt til korsfestet, men det betyr ikke bare det. Det betyr like gjerne at han kan ha hengt på andre måter, sier Samuelsson til Politiken.

I følge Samuelson kan Jesus like gjerne ha hengt på en påle, stav, stang eller trestamme.

Vemund Blomkvist er ekspert på gresk og Det nye testamentet ved Det teologiske fakultet i Oslo. Han mener Gunnar Samuelsson har et poeng.

– Det kan være misvisende å bruke ordet «kors», men vi har ikke andre ord å bruke heller, sier han til NRK

Hele saken er å lese her.

Jah.... "Hva var det vi sa"...??
Tør vi henlede oppmerksomheten på denne bandolisiden saken her, fra 2004?

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...